Foça'da Kent Konseyi ilk Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi!

Foça'da Kent Konseyi ilk Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi!

Toplantıda mahalle ve çalışma meclislerinin oluşturulması ve kent sorunlarının bu meclislerde detaylandırılarak raporlandıktan sonra belediye başkanlığına iletilmesi kararı alındı.

İzmir’in Foça İlçesi’nde 31 Mart 2019 seçimleri sonrası yeni başkan ve yürütme kurulunu belirleyen Kent Konseyi ilk Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi.  Reha Midilli Kültür Merkezi’ndeki toplantıya Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, ilçedeki vakıf, dernek, sivil insiyatif ve platform temsilcileri, muhtarlar, çalışma ve mahalle meclislerinde görev almak isteyen gönüllüler ile sorunlarını aktarmak isteyen Foçalılar katıldı.

foto-06-008.jpg

YAZLIKÇILAR İKAMETGAHLARINI FOÇAYA TAŞISIN

Belediye Başkanı Fatih Gürbüz ve Kent Konseyi Başkanı Özlem Duvan Temizel’in açış konuşmalarının ardından  katılımcıların dilek ve önerilerinin alınmasına geçildi. Bazı vatandaşlar mahallelerinde yaşanan sorunları dile getiriken, bazı vakıf ve dernek yöneticileri Foça Belediyesi’nin sorunları çözebilmesine maddi kaynak sağlayabilmesi için yazlıkçıların ikametlerini Foçaya taşıması, etkin ve yararlı çalışabilmeleri için de mahalle ve çalışma meclislerinin üyelerinin ikametgahı Foçada olanlardan seçilmesi önerildi.    

2-(2)-002.jpg

Kapanış ta konuşan Foça Kent Konseyi Başkanı Özlem Duvan Temizel sorunları not ettiklerini, seçimli ilk genel kuruldan beri çalışma ve mahalle meclislerinde yer almak isteyenlerin müracaatlarını aldıklarını söyledi. Temizel; “Önümüzdeki günlerde her çalışma meclisi için tarih belirleyerek müracaat edenlerin bir araya gelmesini, başkan ve üyelerini seçmelerini sağlayacağız. Bu meclislerde sorunların detaylandırılıp raporlanarak yürütme kurulunca çözüm için belediye başkanlığına ulaştıracak  ve süreci takip edeceğiz. Katılımın yüksek olması ve yapıcı öneri ve eleşitirler iççin teşekkür ederim” dedi. Toplantı katılanların toplu fotoğrafı çekimi ile sonlandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum