Foça'da kurtuluş günü coşkusu yaşandı

Foça'da kurtuluş günü coşkusu yaşandı

11 Eylül Foça’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. Yıl dönümü dolayısı ile törenler ve kutlamalar düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törene; Foça Kaymakamı Ali Çetin, Garnizon Komutanı Vekili Deniz Albay Bülent Güngör, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz ve Belediye Meclis Üyeleri, resmi daire amirleri ve şube müdürleri, muhtarlar, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler ve vatandaşlar katıldı. Foça Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri Atatürk Anıtına sunuldu. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında;

‘‘1 Eylül 1922’de, Türk Ordusuna ilk hedefi işaret eden Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk, daha sonra şöyle söyledi; “Bütün dünya duysun ki efendiler; artık İzmir, hiçbir kirli ayağın üzerine basamayacağı kutsal bir topraktır.” Ve bundan sonra, Cumhuriyetin aydınlık yüzü İzmir'den bir çift göz gibi parlayan Foça’mızın, 11 Eylül’de düşman işgalinden kurtuluşunun tarihi yazılmış oldu. Bu şanlı tarihimizi, Atatürk’ü ve onun devrimlerini, ilke ve inkılaplarını   sonsuza dek saygıyla yaşatan siz Foçalılarla birlikte kutlamaktan onur ve mutluluk duyuyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu, Ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarını, Vatanı ve Milletimizi esaret karanlığından kurtarmak için canlarını feda eden şehit ve gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz. 11 Eylül Foça’mızın Düşman işgalinden kurtuluşunun 98. Yılı kutlu olsun.’’dedi.

0-(8)-081.jpg

Çelenk töreni sonrasında Zafer Yürüyüşü yapıldı. Foça Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Bandosu eşliğinde Cumhuriyet Meydanından Demokrasi Meydanına kadar süren yürüyüşün sonunda Halk Oyunları gösterileri sunuldu. Ardından Kahramanlar Anıtı ziyaret edilerek anıta karanfiller bırakıldı.

Foça’nın kurtuluş günü kutlamaları, Karşıyaka Belediye Bandosu eşliğinde yapılan ilçe turu ile devam etti. Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’ün Foça’yı otobüsle gezerek selamladığı vatandaşlar, kurtuluş günü sevincini kapı önlerinde ve balkonlarında bayraklarını sallayıp, çalınan marşlara eşlik ederek yaşadı.

0-(9)-075.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.