Foça'da kurtuluş kutlandı!

Foça'da kurtuluş kutlandı!

Kurtuluş günü kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı’ndaki çelenk sunma töreni ile başladı. Atatürk Anıtı’na, Foça Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri sunuldu.

Foça’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yıl dönümü, büyük coşku ve gurur ile kutlanıyor.Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Şehitlerimizin manevi huzurunda yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından, şanlı bayrağımız İstiklal Marşımız eşliğinde göndere çekildi.

Çelenk sunma töreni sonrasında, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz ve Belediye Meclis Üyeleri; Garnizon Komutanı ve Amfibi Görev Grup Komutanı Tümamiral İbrahim Özdem Koçer’e şükran ziyaretinde bulundu.

Kutlama törenlerine, Foça Kaymakamı Ali Çetin, Garnizon Komutanı ve Amfibi Görev Grup Komutanı Tümamiral İbrahim Özdem Koçer, Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Belediye Meclis Üyeleri, sivil ve askeri erkân, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve Foçalılar katıldı. 

foto-08-005.jpg

Demokrasi Meydanındaki kutlama töreninde, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Kurtuluş gününün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını yaptı. Başkan Fatih Gürbüz; ‘‘Ege’nin incisi; tarihin, aydınlığın, mavinin ve yeşilin en güzel kenti, Atatürkçü Düşünceye daima sadık Foça’mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yıl dönümü bir kere daha kutlu olsun. Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm aziz şehitlerimizi, saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.’’dedi.

Öğrenciler şiirler okudu. Foça Belediyesi Halk Oyunları ekibi gösterisini sundu. Foçalılar kurtuluş gününün 97. Yıl dönümünü büyük sevinçle kutladı. Foça’nın kurtuluş günü kutlamaları bu akşam; saat 20.00’de Kavala Kafeden başlayacak Fener Alayı yürüyüşü ve saat 20.30’da Demokrasi Meydanı’ndaki Güney Deniz Saha Komutanlığı Bandosu konseri ile devam edecek.

foto-02-019.jpg

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’ün 11 Eylül Foça’nın Kurtuluşunun 97. Yıl dönümünü konuşması; 

‘‘Sayın Kaymakamım, Sayın Garnizon Komutanım, çok kıymetli Foçalılar.

100 yıl önce Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak basmasıyla başlayan Milli Mücadelede, milletin azim ve kararı ile eşsiz Büyük Taarruz Zaferi’ne doğru yürünmüş, zafere giden yolda; manda ve himayenin kabul olunmadığı Erzurum ve Sivas Kongreleri, Milli Egemenliğin benimsendiği Millet Meclisinin açılışı, milletin makûs talihinin yenildiği İnönü Savaşları, şanlı askerin iman tahtasına değdiği “hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır” sözünün, Sakarya Meydan Muharebesi’nde zafere dönüşmesi gibi tarihi dönüm noktaları gerçekleşmiştir. 

Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nden sonra Türk Orduları 9 Eylül’de artık hiçbir kirli ayağın üzerine basamayacağı güzel İzmir’imizi, 11 Eylül’de de Foça’mızı işgalcilerden tamamen temizlemiştir.                                     

foto-03-019.jpg                                             

Ege’nin incisi; tarihin, aydınlığın, mavinin ve yeşilin en güzel kenti, Atatürkçü Düşünceye daima sadık Foça’mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yıl dönümü bir kere daha kutlu olsun. Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm aziz şehitlerimizi, saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.’’
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.