Foça’da kurulmak istenen taş ocağına karşı itiraz dilekçeli buluşma düzenlenecek

Foça’da kurulmak istenen taş ocağına karşı itiraz dilekçeli buluşma düzenlenecek

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Pers Mezar Anıtı'nı da kapsayan alana kurulmak istenen taş ocağı projesine karşı vatandaşlara itiraz dilekçeleri ile İzmir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü önünde buluşma çağrısı yaptı.

MEDYA EGE - Foça, İsmet Paşa ve Fevzi Paşa Mahallelerinde kurulmak istenen doğal taş (tüf) ocağı projesine ilişkin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, çevresel etki değerlendirme (ÇED) süreci başlattı.

Proje tanıtım dosyasına göre, ilçenin Pers Mezar Anıtı’nın da içinde bulunduğu doğal ve tarihi sit alanı sınırları içinde yer alan 19.97 hektarlık alanda tüf taşı çıkarılması planlanıyor.

122242-63100.jpg

Kurulması planlanan taş ocağına karşı Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, CHP’li belediye meclis üyeleri, muhtarlar, Foça Kent Konseyi Başkanı Orhan Gürer ve çevre meclisi, CHP Foça ilçe örgütü, Foça’da faaliyet gösteren ve çevre ilçelerden gelen sivil toplum kuruluşları ve çevre platformları temsileri ile Foçalılar 21 Ocak Cumartesi günü bir araya gelerek bir basın açıklaması yapmıştı.

'NÖBET TUTARIZ TAŞ OCAĞINI AÇTIRMAYIZ'

foca-da-doga-ve-tarih-talanina-karsi-herkes-ayakta-tas-ocagina-hayir-h298799-d5bfb.webp

2500 yıllık tarihi Pers Mezar Anıtının da yer aldığı ve doğal sit alanı olan bu bölgede taş ccağı kurulmasının asla kabul edilemeyeceği ve iptali için her türlü hukuki yola başvurulacağı belirtilen basın açıklamasında Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, "Çevremizi tahrip etmek isteyenlere karşı açtığımız tüm davaların takipçisiyiz. Bizler burada günlerce beklemeye hazırız. Biz Taş Ocağı istemiyoruz. Biz sağlıkta, eğitimde, kültürde faaliyetler istiyoruz. Belediye Başkanı olarak ilçemde yaşayan tüm vatandaşlarımın sağlığından sorumluyum. Bizler burada nöbet tutarız bekleriz ama taş ocağını açtırmayız!" ifadelerini kullanmıştı.

'İTİRAZ DİLEKÇELERİMİZLE BULUŞUYORUZ'

foca-metehan-ud.jpg

Bugün, 'taş ocağına hayır!' başlığıyla bir duyuruda bulunan Foça Tarih ve Doğa Talanına Hayır Platformu, 'Foça'da tarihin, doğanın ve tarım alanlarının talanına izin vermeyeceğiz' ifadeleri ile vatandaşlara bir çağrı yaptı.

Çağrıyı sosyal medya hesabından paylaşan Foça Belediyesi Fatih Gürbüz, "2 Şubat (yarın) saat 13.00'da İzmir Çevre, Sehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü önünde itiraz dilekçelerimizle buluşuyoruz" ifadelerine yer verdi.

Toplanan dilekçeler, Bakanlığın Bayraklı'daki İl Müdürlüğünün önünde yapılacak basın açıklaması ardından teslim edilecek.

fn4cf9vxoaehvbe.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.