Foça'da Kütüphaneler Haftası şenlikle kutlandı!

Foça'da Kütüphaneler Haftası şenlikle kutlandı!

Foça'da düzenlenen şenliğe katılan yüzlerce öğrenci meydanda kitap okudu.

Foça Demokrasi Meydanı’nda İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü ve Bedia Midlli İlkokulu’nun işbirliği ile düzenlenen Kütüphaneler Haftası kutlama şenliğine Belediye Başkan Yardımcısı Göksel Acar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Menek, Halk Kütüphanesi Müdürü Bahadır Alagöz, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Öğrencilere meydanda okumaları için kitap dağıtıldıktan sonra, program, Kütüphane Müdürü Bahadır Alagöz’ün “Hakikatler ve Kütüphaneler” temalı konuşmasıyla başladı.

1-001.jpg

EŞEKLİ KÜTÜPHANECİ ŞENLİĞİN YILDIZI

Konuşmanın ardından öğrencilerin coşkulu alkışları ve tezahüratları altında Halim Foçalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Meddah Ümit Görgülü ile Bedia Midilli İlkokulu öğretmenlerinden Gültekin Yeşilbaş sahneye çıktı. İkili sorularıyla öğrencileri de zaman zaman oyunun içine katarak Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde vatandaşların kitaba ulaşabilmesi amacıyla 1940'lı yıllarda eşek ve katırlarla köy köy gezip kitap dağıtan ve "Eşekli Kütüphaneci” olarak tanınan Mustafa Güzelgöz’ü canlandırdı. Oyunda rol alan ve gerçekte olduğu gibi sırtında iki kütüphane sandığı taşıyan eşekte büyük ilgi gördü. Güzelgöz’ün hayatını canlandıran oyun isteyen çocuklara eşekli kütüphaneden 15 gün sonra iade koşuluyla kitap dağıtımıyla tamamlandı.

10.jpg

Programın son bölümünde protokol üyeleri ve İlçe Kütüphanesi’ne uzun yıllar hizmet veren Rukiye Köksal tarafından Foça Halk Kütüphanesi'nden yıl boyunca en çok faydalanan 3 öğrenci ve 1 yetişkine ödülleri verildi.

6.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.