Foça'da mahalle temsilcileri seçildi

Foça'da mahalle temsilcileri seçildi

Kent Konseyi Mahalle Meclislerinin temeli ilçe merkezindeki üç mahallenin temsilcilerinin seçimiyle atıldı.

Reha Midlli Kültür Merkezi’nde yapılan ve İzmir Kent Konseyleri Birliği Dönem Sözcüsü ve Foça Kent Konseyi Başkanı Özlem Duvan Temizel, Atatürk Mahallesi Muhtarı Kadri Mutlu, Fevzipaşa Mahallesi Muhtarı Yalçın Girgin ve İsmetpaşa Mahallesi Muhtarı Fuat Karakuyu’nun da hazır bulunduğu toplantıya konuk olarak katılan Seferihisar Kent Konseyi Başkanı Ekrem Gün mahalle meclisleri hakkında bilgilendirici bir sunum yaptı.

Sunumun ardından yapılan seçimlerde; Recep Hisar, Ahmet Kardam ve Ayşegül Karanfil Mavioğlu Atatürk Mahallesi, Halil Öztürk, Eylem Koldaş ve Meriç Bakırlı Fevzipaşa Mahallesi, Ali Altunbahar, Hülya Koçak ve Necdet Yüksel İsmetpaşa Mahallesi temsilciliklerine seçildiler.

1-(2)-014.jpg

Foça Kent Konseyi Başkanı Özlem Duvan Temizel; yönetim anlayışlarının en temel unsurunun katılım ve demokrasi olduğuna vurgu yaparak mahalle muhtarları ve katılımcılara teşekkür etti. Temizel: “Bu katılımcılığı çoğaltmak adına Foça Kent Konseyi olarak kurulduğumuz günden beri merkezden başlayan ve yakında tüm mahallelerimizde kuracağımız Mahalle Meclisi temsilci seçiminin ilkini tamamlamanın mutluluğu ve gururu içindeyiz. Mahalle Meclislerinin kuruluşu Belediye Kanunu’yla öngörülmüştür. Program dahilinde 16 mahallemizde üçer temsilci belirlenmesi ve doğal üye muhtarlarımızın da iştirakiyle toplam 64 kişilik meclisin başkan ve yönetim kurulunu seçmesiyle mahalle meclisimizin kuruluşu tamamlanacaktır. Temsilci ve muhtarlarımız mahalleli ile biraraya gelerek belirledikleri sorun ve talepleri Kent Konseyi aracılığıyla belediye ve ilgili kurumlara aktararak hızlı çözümler üretilmesine çalışacaklardır.” Dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.