Foça'da Toplu Sünnet Şenliği

Foça'da Toplu Sünnet Şenliği

Ak Parti Foça İlçe Başkanlığı ve Yunus Emre Dernekleri Federasyonu, İzmir’in Foça İlçesi’nde toplu sünnet şöleni düzenledi.

Sünnet eğlenceleri için düğün evi gibi süslenen Foça Demokrasi Meydanı 26 Ağustos 2021 Perşembe akşamı Saat 19.00 da ilçe merkezi ve bağlısı mahallelerden gelen çocuklar ve aileleriyle şenlendi. Ak Parti Ankara Milletvekili Hacı Turan, Foça Kaymakamı Ali Çetin, Ak Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, MHP izmir İl Başkanı Veysel Şahin, Ak Parti Foça İlçe Başkanı Ethem Ali Haydar Çapçı, MHP Foça İlçe Başkanı Turan Çetinarslan ile Yunus Emre Dernekleri Federasyonu Başkanı Faruk Dilaver’de şenliğe katılarak çocukların mutluluğuna ortak oldular.

faruk-dilaver.jpg

Davul zurna ekibi ile Turgutlu’dan gelen Osmanlı Mehteri takımı çaldığı parçalarla meydanda coşkuyu arttırırken, sünnet çocuklarına, ailelerine ve konuklara; pilav, aşure, pamuk helva ve patlamış mısır ikram edildi. Palyaçolar çalan şarkılarda çocuklarla birlikte oynayıp, dansettiler.

Şenlikte bir konuşma yapan Ak Parti Foça İlçe Başkanı Ethem Ali Haydar Çapçı konuklara Yunus Emre’nin sözleriyle seslendi. Çapçı;” Davet söz ile değil hal iledir. O hal ki kulağı sağıra da görünür, gözü köre de.” Bizim davetimiz, sevgiyedir, dostluğadır, kardeşliğedir. Yavrularımızın hayat yolculuklarında önemli bir dönüm noktası olacak sünnet törenimizin kardeşliğimizi pekiştirmeye vesile olmasını yüce rabbimden niyaz ederim. “ dedi.

siyasiler-2.jpg

“umarım Yunus Emre Yılında Dünyaya Kardeşlik Ve Barış Gelir”

Yunus Emre Dernekleri Federasyonu Başkanı Faruk Dilaver ise Yunus Emre’nin kardeşliğin, barışın öncüsü olduğuna dikkat çekerek, sünnet törenlerini tüm yurda yaymak ve birlik ve beraberliğe katkı yapmak istediklerini söyledi. Faruk Dilaver; “Bugün izmir Foça’dayız. Burada 35 yavrumuzun sünnet törenini yaptık. Yunus Emre Dostluk ve Sevgi Şöleni olarak organize edildi bu sünnet şöleni. Bundan öncekide Narlıdere’de yapılmıştı. Çok güzel oldu. 72 çocuğumuzda orada sünnet oldular. Umarım bu sünnet törenleri bütün ülkemize yayılır. Birlik ve beraberliğimize bir nebze katkıda bulunmuş olur. Biliyorsunuz Yunus Emre sevgi, barış ve kardeşlik öncüsüdür bizim ülkemizde. Bu vesileyle biraz aramızdaki buzlar erir. Sevgi ve kardeşliğimiz yeniden kuvvetlenir. Ülkemizde birlik ve beraberlik güçlenir. İnşallah bu törenlere bir çok yerde devam edeceğiz. Ülkemizin geneline yayılması en büyük arzumuzdur. Ayrıca şunu da ifade etmek istiyorum ki UNESCO bu seneyi Yunus Emre yılı olarak ilan etti. Dünya Yunus Emre’mizi tanımaya bir adım atmış oldu. Yunus Emre sevginin, kardeşliğin, barışın öncüsüdür. Onun tanınmasıyla dünyaya ümit ediyoruz ki kardeşlik ve barış gelir. Bütün savaşlara son verilir” dedi.

mnkoooc.jpg

Şenlik Saat 22.00’ye kadar süren eğlencelerle tamamlandı. 35 çocuğun sünnet operasyonları bugün(27 Ağustos 2021 Cuma günü) Foça Devlet Hastanesi’nde yapılacak

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.