Foça'daki iddialara STK'lardan jet yanıt

Foça'daki iddialara STK'lardan jet yanıt

Sosyal medyada yer alan hayvan katliamı iddialarına karşı açıklama yaptılar.

Sosyal medyada yer alan ‘‘Foça Belediyesi sokak hayvanlarını katlediyor’’ haberlerine  Foça 'da faaliyet gösteren Hayvanlara Yardım Derneği (HAYAD)Başkanı Dr.Huriye Kuruoğlu ile, Hayvan Hakları Federasyonu İzmir İl Temsilcisi Av. Senem Demirel Acar' dan yanıt geldi. 

20e780a9-70a7-470f-b431-ed5072cfc705.jpg

Foça Belediyesi 'ni hedef alan suçlamaları kesin bir dille reddeden HAYAD yazılı bir açıklama yaptı. Hayvan Hakları Federasyonu açıklamayı resmi sayfasında yayınladı.

İlgili açıklamada ;

"Kamuoyuna Duyurulur,

Bugün sosyal medyada dolaşan asılsız haberler ne yazık ki sadece Foça Belediyesini ve Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’ü değil, bu ilçede 8 yıldır faaliyet gösteren ve canla başla sokak hayvanları için çalışan Hayvanlara Yardım Derneği (HAYAD) üyelerini de çok üzmüştür. Dolayısıyla yapılan haksızlık Foça Belediyesi ve Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’e olduğu kadar, HAYAD’a da yapılmıştır.

Dernek binamız Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü ile yan yanadır. O nedenle Belediye veterinerliğinin yaptığı işler derneğimizin de gözetimi altındadır. Yaklaşık beş yıl önce kurulan veteriner kliniği fedakar bir şekilde kısırlaştırma ve tedavi çalışmalarına devam etmektedir. 

Sosyal medyada yazılanlar tümüyle bir dayanaktan yoksun iftira ve karalamadan ibarettir. Bir delinin kuyuya taş atması misali pek çok insan da yazılan her şeye inanmakta ve Foça Belediyesini haksız yere karalamaktadır. Son seçimlerde iş başına gelen Belediye Başkanımız Fatih Gürbüz  hayvansever ve iyiniyetli biri olarak sokak canlarıyla ilgili derneğimizle işbirliği yapmakta ve gerekli her tür eleman ve lojistik desteği sağlamaktadır. Veteriner ve klinikte çalışan eleman sayısını arttırmış, sokak hayvanlarının can sağlığı ve kısırlaştırma çalışmaları için gerekli her tür desteği sağlamıştır.

Tüm hayvan severlere ve kamuoyuna duyurulur.

Prof.Dr.Huriye Kuruoğlu
Hayvanlara Yardım Derneği (HAYAD)
Yönetim Kurulu Başkanı

Son 4 yılda yapılan Veteriner Kliniği çalışmaları dökümü kısaca şöyledir:

Kısırlaştırılan köpek:  769
Kısırlaştırılan Kedi:  1883
İç Parazit:   5371
Dış Parazit:  3713
Kuduz Aşısı:  4398
Tedavi edilen sokak hayvanı:  1937 " dendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum