Foça’dan sonra Balıkesirli çiftçiler de atıklara isyan ediyor

Foça’dan sonra Balıkesirli çiftçiler de atıklara isyan ediyor

Foça'dan sonra Balıkesir'de de Energrom A.Ş.’nin Biyogaz tesisi çevre kirliliğine neden oluyor.

MEDYA EGE- Bir süredir haberlerimizle gündeme taşıdığımız Energrom A.Ş.’nin Foça’da faaliyet gösteren Biyogaz tesisi ile ilgili yetkililerden ses gelmezken haberlerimizle ilgili Balıkesir’in Altıeylül İlçesi Halalca Mahallesinde yaşayan çiftçilerden ses geldi.

img-5139.jpg

Haber merkezimizi arayan çiftçiler Energrom A.Ş.’nin mahallelerinde de bir biyogaz tesisi olduğunu ve Foça’daki gibi çevreye büyük zarar verdiğini söylediler. Tüm şikayetlerine rağmen biyogaz tesisinden çıkan atıkların vidanjörler aracılığı ile tarım alanlarına dökülmesini engelleyemediklerini belirten çiftçiler seslerini duyurmak için yardım istediklerini söylediler. Biz de bu çağrıya kayıtsız kalmadık ve konuyu incelemesi için bir ekibimizi Balıkesir’e gönderdik. Bölgeye giden ekibimizin tespitleri çiftçilerin söylediklerini doğruluyordu. Halalca Mahallesi’nde bulunan tesiste şirket daha pervasız davranıyordu. Atıklar fabrika dışında bulunan hortumlar ile vidanjörler yoldan geçenlerin gözü önünde dolduruluyor ve atıkları dökeceği tarlaya doğru hareket ediyordu. Ekibimiz birkaç vidanjörü takip etti ve taşıdığı atıkları tarım alanlarına dökerken görüntüledi. Gelen fotoğraf ve video görüntüleri şirketin çevreyi kirletirken hiçbir şikayeti umursamadığını belgeliyordu. Ekibimizin görüştüğü çiftçiler tesis ile ilgili şikayetlerini tekrarlarken yetkililerin ilgisizliğinden şikayet ediyorlar. Bize de Energrom’un Balıkesir tesisinden çıkan atıkların vidanjörlerle tarlalara döküldüğünü belgelemek ve bunu yayınlamak kalıyordu.

img-5150.jpg

Energrom A.Ş. Genel Müdürü Fatih Saltabaş’a buradan çağrımızı yineliyoruz. Foça’dan sonra Balıkesir de bulunan tesisiniz de çevreyi kirletiyor ve bu iki tesisin atıklarından zarar gören köylü ve çiftçiler size şikayetlerini iletiyor ancak yanıtsız kalıyor. Tıpkı bizim size atıklarınızın çevreye verdiği zararla ilgili yönelttiğimiz soruların yanıtsız kaldığı gibi. Bu saatten sonra da sıkılmadan TV’lere çıkıp tesislerinizin sıfır atıkla çalıştığını da söyleyemezsiniz herhalde.

img-5153.jpg

Son olarak bu tesisleri denetlemekle görevli İzmir ve Balıkesir Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü yetkililerine yaptığımız bunca haberden sonra da hala görevinizi yaptığınıza inanıyor musunuz?

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum