Foçalı çocuklar iPad ile öğreniyorlar

Foçalı çocuklar iPad ile öğreniyorlar

Foça Reha Midilli İlkokulu “İpad/Tablet ile öğrenme ve öğretme” adlı erasmus + projesine ortak oldu.

Foça Reha Midilli İlkokulu “İpad/Tablet ile öğrenme ve öğretme” adlı erasmus + projesine ortak oldu. İki yıl sürecek olan proje kapsamında 22/26 ekim tarihleri arasında İspanya’nın Madrid kentinde düzenlenen ilk toplantıda Foça Reha Midilli İlkokulu sınıf öğretmeni Ozan Aras ve İngilizce öğretmeni Sakine Yılmaz diğer proje ortakları ile buluştu.

Bu buluşmada beş farklı ülkeden uzman öğretmenler tablet ile eğitim alanındaki tecrübelerini paylaştılar. İspanya, Finlandiya, İrlanda, Polonya ve Türkiye arasında yürütülen ve Türkiye ulusal ajansının finanse ettiği projede; öğrencilerin var olan dijital dünyadan en verimli şekilde faydalanmaları sağlanırken, derslere olan ilgi ve motivasyonlarının artırılması amaçlanıyor.

Proje kapsamında görüştüğümüz okul müdürü Ahmet Bakır; 21. yüzyılda artık eğitimin değiştiğini ve 21. yüzyıl çocuklarına 20. yüzyıl müfredatı ve eğitim teknikleriyle ulaşmanın zorlaştığından bahsetti. “ Bu proje okulumuz ve ilçemiz için eğitimde yeni ufuklar açacaktır. Eğitim bayrağını bir adım ileriye taşıyabildiğimiz için çok mutluyuz” dedi.

.Projenin yürütücü olacak 3/a sınıfının öğretmeni Ozan Aras; tablet ile öğrenciler multimedya, interaktif videolar, grafikler, ses efektleri ile simule edilmiş bir hayatı yaşayarak öğrenir, bilgisayar ortamındaki eğitimsel oyunlarla öğrendiklerini pekiştirir. Böylece öğrenmenin kalıcı olması sağlanır. Öğrenciler, okuldaki çalışmaların yanı sıra okul dışında da internet olan her yerde öğrendiklerini tekrar ederek pekiştirme olanağı bulur.

Tablet çocukların hayatında sadece bir oyun aracı olmaktan çıkıp, öğrenme aktivitelerinin bir parçası haline gelmeli. bu proje ile öğrencilerimiz eğlenirken öğrenecek ve öğrendikleri daha kalıcı hale gelecek. Foça ilçe milli eğitim müdürü Yüksel Akar da bu tur projelerin çocuklara eğitim öğretimi sevdirdiğini ve başarı seviyesini artırdığını söyledi. İlçe milli müdürlüğü olarak Foça'daki her okula projeler konusunda destek verip yönlendirdiklerini belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.