Foçalı kadınlardan el emeği sergi

Foçalı kadınlardan el emeği sergi

Foça El Emeği Takı Grubu ilçedeki 13.ncü sergisini açtı.

Reha Midilli Kültür Merkezi Sergi Holü’nde açılan sergide 7 üyeli grubun ustalık dönemi eserlerine yer verildi. Sergide boncuk ve Foça'nın deniz taşlarından, su taşı, makrome, kilim dokuma, tığ işi, hapishane işi, peyote gibi değişik tekniklerle üretilmiş, bileklikler, gerdanlıklar, küpeler, kemerler, kolyeler, çeşitli duvar ve süs eşyalarıyla, tablolar yer aldı.

1.jpg

Bazı tabloları oluşturmak için yüzlerce ip takarak, onbinlerce boncuk kullanarak aylarca çalıştıklarını belirten Foça El Emeği Takı Grubu kurucu üyesi ve lideri Yasemin Uzunöner, Foça’yı Takı’nın Kenti yapmak istediklerini söyledi.

yasemin-uzunoner.jpg

Yasemin Uzunöner, “ 2011 yılında kurduğumuz grubumuzla 13 yıldır çalışmaya devam ediyoruz. Sahil taşlarını kullanıyoruz. Birçok değişik teknik kullanarak özel tasarım sergilerini açıyoruz. Yaşadığımız yer olan Foça’yı El Emeği takılarıyla gündeme getirme projemiz kapsamında bir çalışma bu. Bu tarz projeler iki üç yıl sürer biter. Ama biz 13.cü yılı tamamladık. Foça’yı Takının Kenti yapmak için uğraşıyoruz. Başladığımız yıllarda daha kalabalıktık. Herkes takıyı öğrenmek için geliyordu. Son yıllarda artık satıştan çok tasarım sergilerine yöneldik. Bu tarz çalışmak isteyen arkadaşlarımızla devam ediyoruz. Bu sergiyi 7 kişiyle açtık. Sergi kişiye özel. Sahil taşlarından ürettiklerimiz çok özel tasarımlar. Foça sakin şehir. Biz de bu tempoda iyi şeyler üretmeye çalışıyoruz. Arkadaşlarımız yaz kış Foça’da yaşayan genelde emekli olmuş insanlar. Hobi olarak başladıkları işi sevgiyle sürdürüyorlar. Marmaris ve Antalya’da da sergiler açtık. Bu Foça’daki 13.ncü sergimiz. Kaliteyi düşürmeden, her sene daha ileriye taşıyarak çalışmayı sürdürüyoruz. İlgi duyanlara takı üretmeyi tavsiye ederiz. Bu bir terapi gibidir. İnsanın belli yaştan sonra daha çok sorunları olabiliyor. Bir işle uğraştığınızda onlara vakit kalmıyor. Takı olur, nakış olur veya başka bir şey olur. İlgi duyanları aramıza katılmak için bekleriz” dedi.

5.jpg

Hergün 09.00 – 21.00 saatleri arasında açık olan sergi 01 Ağustos 2023 Salı akşamında kadar açık kalacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.