FOÇALI ÖĞRENCİLER SUYUN ÖNEMİ PROJESİYLE BİLİM FUARINDA

FOÇALI ÖĞRENCİLER SUYUN ÖNEMİ PROJESİYLE BİLİM FUARINDA

İzmir’in Foça İlçesinde bulunan Reha Midilli İlkokulu öğrencileri aylardır üzerinde çalıştıkları bilimsel projeyi “Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor/First Lego league Jr. Bilim fuarında tanıtacak.

Okulların 6’şar kişilik gruplarla katıldığı Fuar bugün Karşıyaka Eraslan Okulu’nda gerçekleştiriliyor..

Günalp Sarı, Oguz Kaan Oğuzalp, Kaan Turhan. İnci Iri, Sevgi Dila Kayhan ve Ulaş  Sarp Şimşek’ten oluşan Reha Midilli İlkokulu ekibi  Fuar öncesi Foça Kaymakamı Ali Çetin’i ziyaret ettiler.  İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel  Akar ve Okul Müdürü  Ahmet Bakır’da ziyarette hazır bulunarak proje hakkında Kaymakam Çetin’i bilgilendirdiler.

Hayatımızda suyun önemi ile ilgili bilimsel projeyle ilçeyi temsil edeceklerini belirten Ahmet Bakır ;  bu etkinliğin her yıl 80'e yakın ülkede düzenlendiğini söyledi. Bakır; “ Her yıl hayatın içinden yeni ve heyecanlı bir tema sunarak çocukların yaratıcılığının ateşlenmesi hedefleniyor. En fazla 6 çocuktan oluşan her takım, bilgisayar ile programlanabilir LEGO'lardan tasarladıkları prototiplerle gerçek dünya ile bağlantılı bir probleme getirdikleri çözümü jüri önünde anlatıyorlar. Bu çalışmalarda çocuklar temel mühendislik ve programlama becerilerini öğreniyorlar ve öğrendikleri kavramları kendi modellerini geliştirmek için uyguluyorlar. Sınıf öğretmenlerimizden Ozan Aras; hem ERASMUS + Projesi,  hem de STEM  Robotik Kodlama çalışmalarıyla öğrencilerimizi bu alanda geleceğe hazırlıyor.”dedi.

“Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor/First Lego league Jr. Bilim Fuarı”, 14 Nisan Cumartesi günü Karşıyaka Eraslan Okulu ev sahipliğinde 10.00 - 14.00 saatleri arasında gerçekleştiriliyor.  Fuar izlemek isteyenlere ücretsiz olarak açık.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.