Foçalı turizmci Karaca: Devlet Hastanesi turizme kazandırılsın

Foçalı turizmci Karaca: Devlet Hastanesi turizme kazandırılsın

Gazetemizin gündeme taşıdığı Foça Devlet Hastanesi Necla Reha Midilli Ünitesi’nin Vandallar tarafından tahrip edilmesine ilişkin Foçalı Turizmci ve tarih araştırmacısı Sabahattin Karaca bir açıklama yaptı.

Eski Foça'da mevki olarak en değerli noktalarından birinde kurulu olan bina 1932 yılından 2019 yılına kadar askeri hastane, sağlık evi, hükümet tabipliği, sağlık merkezi, merkez sağlık ocağı ve 25 yataklı Foça Devlet Hastanesi olarak sağlık hizmeti veren Foça Devlet Hastanesi, 2019 yılı başlarında kapasite olarak yetersiz kalarak Atatürk Mahallesi yamaçlarında inşa edilen 50 yataklı yeni Devlet Hastanesi binasına taşındı.

3-4.jpg

Hastanenin taşınması sonrası, söz konusu bina vandallar tarafından tahrip edildi. Gazetemizin Whatsapp İhbar Hattına ulaşan Foçalı vatandaşlar, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'e seslenerek hastanenin atıl durumundan kurtarılmasını talep etti.

Haberimiz sonrası gazetemize ulaşan Foçalı turizmci ve tarih araştırmacısı Sabahattin Karaca, konuya ilişkin fikirlerini açıkladı. Foça'nın her anlamda tarihi ve kültürel izler barındırdığını ancak Küçük Deniz'in çok özel olduğunu dile getiren Karaca, "Foça’nın her tarafı ayrı bir güzel. Ama Küçükdeniz’in güzelliği bir başka. Halk plajı, oteller, pansiyonlar, restoranlar, tur yapan tekneler, kafeler, barlar, tarihi taş evler ağırlıklı olarak bu bölgede bulunuyor. Bütün bunlar Foça’ya önemli tarihinin yanı sıra artı değer kazandırıyor" dedi.

1-kopya.jpg

Hastanenin atıl durumundan kurtarılarak kültür turizmine dönüştürülebileceğini dile getiren Karaca konuya ilişkin olarak şöyle konuştu; "Foça’ya doyum olmuyor. Hele hele Foça’ya her gelenin görmeden edemediği ve küçük balıkçı teknelerinin gerdanını süslediği küçük limanı gören herkesin belleğinde unutamayacağı yere dönüşüyor Foça. Ancak bu güzel semtte uzun yıllar sağlık hizmeti veren hastane, yenisinin yapılmasıyla maalesef işe yaramaz bina haline dönüştü. Atıl kaldığı için ne idüğü belirsiz kimselerce özellikle geceleri hoyratça kullanılmaktadır. Aslında gözlerden uzak olmayan neredeyse her gün perişan haliyle gözlerimizin içine giren ve Foça halkını hatta ziyaretçileri üzen binaya el atılmalı, kullanılır hale getirilmelidir. Hatta turistik tesis, müze hatta ikisi birden yapılarak turizme de kazandırıla bilinir. Böyle bir turistik projenin hayata geçmiş olması başta istihdam olmak üzere Foça’ya her yönden değer katar."

whatsapp-image-2023-01-17-at-08-20-14-001.jpegwhatsapp-image-2023-01-17-at-08-19-58-001.jpegwhatsapp-image-2023-01-17-at-08-20-13-1-001.jpegwhatsapp-image-2023-01-17-at-08-20-13-4-001.jpeg

whatsapp-image-2023-01-17-at-08-20-13-2-001.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum