Foça'nın efsane muhtarı son yolculuğuna uğurlandı

Foça'nın efsane muhtarı son yolculuğuna uğurlandı

Dün vefat eden Foça İsmetpaşa Mahallesi’nde 35 yıl aralıksız muhtarlık yapan Mahmut Irmak cenaze töreniyle sonsuzluğa uğurlandı.

12 Aralık 1933 tarihinde Foça’da doğan, evli, iki çocuk 4 torun sahibi Mahmut Irmak İsmetpaşa Mahallesi’nde 35 yıl süre ile muhtarlık yaptı. 2019 seçimlerinde devam etmesi için yapılan tüm ısrarları “Yaşım 86. Seçilirsem 5 yıl sonra 91 olacak. Elim ayağım titreyerek bu işi yapmak istemem” diyerek reddeden Mahmut Irmak çeşitli rahatsızlıkları dolayısıyla tedavi gördüğü Foça Devlet Hastanesi’nde dün vefat etti.

mahmut-irmak-cenaze-1.jpg

Uzun yıllar ilçede esnaflıkta yapan ve muhtarlığı döneminde sadece kendi mahallesinin değil tüm ilçe halkının sevgi ve saygısını kazanan Mahmut Irmak için bugün öğlen Foça Fatih Camii’nde cenaze töreni yapıldı. Foça Kaymakamı Mehmet Türköz, Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, eski belediye başkanlarından Gökhan Demirağ, CHP İlçe Başkanı Esen Çeşmeci, AK Pati Foça İlçe Başkanı Ethem Ali Haydar Çapçı, bazı siyasi parti ve STK temsilcileri, muhtarlar, ailesi ve sevenleri törende hazır bulundu. Foça İlçe Müftüsü Mustafa Atilla’nın kıldırdığı cenaze namazının ardından helallik alındı.

Gözyaşları ve dualarla uğurlanan Mahmut Irmak Foça Eski Mezarlık’ta toprağa verildi. Defin sonrası ailesi taziyeleri kabul etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.