FOLKART ACADEMY GÜZ KAYITLARI BAŞLADI

FOLKART ACADEMY GÜZ KAYITLARI BAŞLADI

Folkart’ın, ‘SANATA DEĞER’ söylemiyle kurduğu Folkart Academy’de kayıtlar başladı.

Folkart’ın kurumsal sosyal sorumluluk anlayışı ile kültür ve sanata verdiği destek eğitim alanında da devam ediyor. Folkart Academy’de 2017 yılının “Bahar Dönemi”nin ardından şimdi de “Güz Dönemi” eğitimleri başlıyor. 

Folkart bünyesinde sanat eğitimleri için kurulan Folkart Academy’nin yeni dönem kayıtları başladı. Geçtiğimiz dönem Ustalarla Tiyatro Atölyesi programıyla 628 kişinin eğitim aldığı Folkart Academy’nin yeni dönem kayıtları başladı. Geçtiğimiz Nisan-Mayıs-Haziran aylarını kapsayan “Bahar Dönemi”nde Folkart Academy eğitimlerine katılmak için 15 bin kişi başvurmuştu. “Güz Dönemi”nde de yine Türkiye’nin dört bir yanından yoğun başvuru yapılması bekleniyor. 

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, “Folkart Academy ile sanat alanındaki eğitimlerimizi sürdürülebilir kılmak istiyoruz. Bu doğrultuda eğitimlerimizin ikinci döneminin kayıtlarını başlattık. Önümüzdeki süreçte farklı alanlarda da eğitimlerimiz olacak” dedi. 

Folkart Academy’de Güz Döneminde de tiyatro eğitimlerine devam edeceklerini anlatan Folkart Academy Proje Koordinatörü Volkan Severcan ise, Güz Dönemi kayıtları sonrasında eğitimlerin 21 Ekim’de başlayacağını bildirdi. 

BAŞVURU HAKKINDA

Başvurular sadece www.folkartakademi.com internet sitesinden yapılıyor. Başvuru formunun eksiksiz doldurulması gerekiyor. Geçtiğimiz “Bahar Dönemi”nde başvuranların “Güz Dönemi” için yeniden başvurması gerekiyor. Noter huzurunda yapılacak asil ve yedek çekilişi sonrasında kayıt için kazananlar internet sitesinden yayınlanacak. 

GÜZ DÖNEMİ

Folkart Academy’de Güz Dönemi’nde 200 çocuk, 100 yetişkin olmak üzere toplam 300 kişi Ustalarla Tiyatro Atölyesi’nde alanında uzman ve ünlü isimlerden eğitim alacak. Geçtiğimiz Bahar Dönemi’nde (Nisan-Mayıs-Haziran) özel yetenek sınavıyla seçilerek Hazırlık Sınıfı’nda 200 saatin üzerinde eğitim alan öğrenciler eğitimlerini sürdürecek. 


Yetişkin öğrenci eğitimleri toplam 5 hafta sürecek. Yetişkinler toplam 40 saat eğitimcilerden eğitim alacak. 6-14 yaş çocuk grupları ise yine 5 hafta süresince 20 saatlik eğitim görecek. Özel Yetenek Sınıfı ise toplam 10 hafta süresince 200 saat eğitim alacak. Eğitimler Folkart Towers’ta oluşturulan özel derslikte ve tiyatro salonunda yapılacak. Eğitimler 21 Ekim 2017 tarihinde başlayıp 24 Aralık 2017 tarihinde sona erecek. 

EĞİTİM KADROSU

Volkan Severcan, Bora Severcan, Hülya Savaş, Ziya Kürküt, Şule Demirezen, Candan Günay, Meltem Yorulmaz, Banu Gökçül, Gürol Tonbul, İbrahim Raci Öksüz, Murat Kodallı, Yeşim Alıç, Yüksel Aymaz, Oktay Keresteci, Sim Tolga, Şafak Ersözlü, Bora Seçkin, Burak Oray, Hasan Alptekin, İbrahim Sarıtaş.
 

DERSLER NELER?
 

Oyunculuğa Giriş, Yaratıcı Drama, Doğaçlama, Müzikal Tiyatro, Eleştri Teknikleri, Zihinsel Farkındalık, Reji, Hareket, Oyunculuk, Sahne Işığı, Ses ve Nefes, Makyaj, Dans, Dekor Kostum, Eskrim, Dramaturji, Doğaçlama, Performatif İçgörü, Yaratıcı Hareket.

FOLKART ACADEMY 
 

Folkart Academy’de “Bahar Dönemi”nde 15 bin kişinin başvurduğu Ustalarla Tiyatro Atölyesi’nin eğitim programıyla 400’ü çocuk olmak üzere, toplamda 628 kişiye eğitim verilmişti. İleri seviyede tiyatro eğitimi almak için seçilen 28 özel sınıf öğrencisi ise alanında uzman tiyatro sanatçılarından ve eğitmenlerinden eğitim almıştı. Alınan eğitim sonrasında Folkart Academy’nin ilk meyvesi Sersefil Müzikali olmuştu. Ustalarla Tiyatro Atölyesi’nde eğitim alan 28 özel sınıf öğrencisi üstün bir performans sergileyerek, “Sersefil” isimli müzikali 86. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda sahnelemişti. Folkart Academy öğrencilerinin profesyonel tiyatro oyuncuları ile birlikte rol aldığı müzikal, Fuar Açıkhava Tiyatrosu’nda 26-27 Ağustos tarihlerinde İzmirlilerle buluşmuştu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.