Folkart Academy'de mezuniyet sevinci

Folkart Academy'de mezuniyet sevinci

Folkart Academy Güz Dönemi’nde tiyatro eğitimi alan 200’ü çocuk toplam 300 kişi düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

İzmir’de gerçekleştirdiği inşaat projeleri ile yenilikçi yaşam merkezleri oluşturan Folkart, sanata verdiği güçlü desteğin simgelerinden Folkart Academy Güz Dönemi mezunlarını verdi. 

Folkart Academy’de yoğun ilgi gören 2017 yılı “Güz Dönemi” eğitimleri sona erdi.  Yaklaşık 10 bin kişi başvurduğu ve noter huzurunda yapılan kura ile eğitim almaya hak kazanan 300 kişi düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. 

FOLKART ACADEMY GÜZ DÖNEMİ

Folkart Academy’de Güz Dönemi’nde 200 çocuk, 100 yetişkin olmak üzere toplam 300 kişi Tiyatro Atölyesi’nde alanında uzman ve ünlü isimlerden eğitim aldı. Geçtiğimiz Bahar Dönemi’nde özel yetenek sınavıyla seçilen öğrenciler bu dönem de eğitimlerini sürdürdü. 5 hafta süren güz döneminde yetişkinler 40 saat, 6-14 yaş çocuk grupları ise 20 saat eğitim gördü.

900 KİŞİ EĞİTİM ALDI

Sertifika töreninde konuşan Folkart Academy Proje Koordinatörü Volkan Severcan, 200’ü çocuk olmak üzere 300 kişinin sertifika almaya hak kazandığını belirtti. Folkart Academy Tiyatro Atölyesi’nin yoğun ilgi gördüğünü kaydeden Severcan, “Eğitimler ile oyunculuğa meraklı olan, oyunculuk mesleğini seçmek isteyen, kendi mesleğinde oyunculuk enstrümanlarını kullanmak isteyen kişilerin temel oyunculuk konusunda eğitilmesini amaçladık. Yetenekli çocukların ve yetişkinlerin tespiti ve sanat okullarına girmelerinin teşvik edilmesi için atölye programları hazırlandı” dedi. 

Severcan, “Doktor, avukat, mühendis, öğretmen, lise öğrencisi, ilkokul öğrencisi her kesimden kişiler bu eğitimlerden faydalandı. İzmirliler yoğun ilgi gösterdi. Bahar Dönemi 628 kişi ile birlikte toplam 928 kişiye tiyatro eğitimi verildi. Önümüzdeki süreçte eğitimlerimiz devam edecek. Farklı alanlarda da eğitimler vermeyi planlıyoruz” diye konuştu. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.