Folkart Academy'de yeni dönem yeni heyecan

Folkart Academy'de yeni dönem yeni heyecan

Folkart Academy, 2018 yılında bale, sosyal latin dansları, halk oyunları branşlarında eğitim vermeye başlayacak. Ayrıca bir de polifonik koro kurulacak.

 

Geçtiğimiz yıl tiyatro atölyesi ile eğitim hayatına adım atan Folkart Academy’de bu yıl yeni alanlarda da eğitimler verilmeye başlanıyor. Folkart Academy bünyesinde Tiyatro Atölyesi’nin yanı sıra Sosyal Latin Dansları Atölyesi, Halk Oyunları Atölyesi ve Bale Eğitimi Atölyesi açılıyor. Salsa, Bachata, Zeybek, Bale, Modern Bale eğitimlerinden farklı olarak, Polifonik Koro da kurulacak. Tüm eğitimler ücretsiz olacak.

Folkart Academy olarak sadece tiyatro alanında 2017 yılında toplamda 25 bin civarı kişiye ulaştıklarını bu yılki ilk kayıt dönemi ile birlikte bu rakamın 35 bini aştığını belirten Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, “Folkart Academy gibi ciddi bir sosyal sorumluluk projesini bu güzel şehirde sürdürülebilir kıldığımız için mutluyuz” dedi.

Sancak, “Bugüne dek yoğun olarak tiyatro sanatıyla ilgili eğitim içeren Folkart Academy’nin, 2018 yılı programına yeni alanlar ekledik. Tiyatro ile başlayan Folkart Academy yeni eğitim branşlarıyla; latin dansları, halk oyunları, klasik bale, modern bale ve müzik alanlarıyla devam edeceğiz. Bu eğitimlerin yanı sıra Folkart Academy bünyesinde bir de koro kurmak istiyoruz” diye konuştu.

Folkart Academy Proje Koordinatörü Volkan Severcan, “Folkart Academy, tiyatro eğitimine katkı sağlayama devam edecek. 2018 yılı Bahar Dönemi Tiyatro Atölyesi için kura çekimi ve özel sınıf seçimlerinin ardından kayıtlarımızı almaya devam ediyoruz. Öğrencilerimiz belirlendi. Şimdi ise farklı sanat dallarında da eğitimler vermeyi planlıyoruz. Salsa, Bachata, Zeybek, Klasik Bale ve Modern Bale alanlarında eğitimler vereceğiz. Ayrıca Folkart Academy bünyesinde bir de polifonik koro kurmayı hedefliyoruz. Amacımız ise Türkiye’nin en güçlü çok sesli korosunu İzmir’de kurmak olacak. Hem Anadolu’nun sesleri hem de dünya ezgileri çok sesli bir şekilde icra edilecek” şeklinde konuştu.

ZEYBEK VE SOSYAL LATİN DANSLARI

Salsa, Bachata, Zeybek eğitimleri için başvuranlar arasında kura çekimi yapılacak. Sosyal Latin Dansları ve Halk Oyunları için 60’şar kişilik sınıflar oluşturulacak. Sadece yetişkinlere yönelik verilecek eğitimler, 10 hafta sürecek. Eğitimlere katılacaklar Latin Dansları eğitimlerini Baransel Zorlu, Halk Oyunları eğitimlerini ise Sedat Buldan’dan alacaklar. Başvurular 22 Şubat 2018 tarihi itibariyle başladı.  Katılımcılar noter huzurunda yapılacak kura ile belirlenecek.

KLASİK VE MODERN BALE

Bale ve Modern Bale eğitimi almak isteyenler ise açılacak olan sınavla seçilecekler. Çocuklar için Klasik Bale, 14 yaş üstü katılımcılar ise modern bale eğitimi almaya hak kazanacaklar. Eğitimler 2 yılı kapsayacak. 4 dönem olarak planlanan eğitimlerin her bir dönemi 10 hafta sürecek. Eğitimleri ise Meltem Yorulmaz, Şafak Ersözlü, Gilles Kannert verecek. Başvurular 16 Mart 2018 tarihinde başlayacak. Seçme sınavı 7-8 Nisan 2018 tarihinde yapılacak.

FOLKART ACADEMY POLİFONİK KOROSU

Folkart Academy Polifonik Korosu için kontenjan 100 kişi olarak belirlendi. 18 yaşın üstünde, konusunda deneyimli öğrenciler arasından sınavla seçilecek kişiler, eğitimlerini Hasan Can İşgüden’den alacak.  Türkiye’nin en güçlü çok sesli korosunu İzmir’de kurmak hedefleniyor. Hem Anadolu’nun sesleri hem de dünya ezgileri çok sesli bir şekilde icra edilmesi planlanıyor. Öğrencilerin 30’u soprano, 30’u alto, 20’si bas ve 20’si de tenor sesli öğrencilerden oluşacak. Eğitim süresi 10 hafta olacak. Başvurular 22 Şubat 2018 tarihi itibariyle başladı. Seçme sınavı ise 8-9 Mart 2018 tarihinde yapılacak.

FOLKART ACADEMY EĞİTİM KADROSU

Volkan Severcan, Bora Severcan, Hülya Savaş, Ziya Kürküt, Şule Demirezen, Candan Günay, Meltem Yorulmaz, Gürol Tonbul, İbrahim Raci Öksüz, Yeşim Alıç, Sim Tolga, Şafak Ersözlü, Bora Seçkin, Burak Oray, Hasan Alptekin, İbrahim Sarıtaş, Murat Kodallı, Sonkan Damcıoğlu, Baransel Zorlu, İrem Ersoy, Yüksel Aymaz, Sedat Buldan.

FOLKART ACADEMY

Folkart Academy’de “Bahar Dönemi”nde 15 bin kişinin başvurduğu Ustalarla Tiyatro Atölyesi’nin eğitim programıyla 400’ü çocuk olmak üzere, toplamda 628 kişiye eğitim verilmişti. İleri seviyede tiyatro eğitimi almak için seçilen 28 özel sınıf öğrencisi ise alanında uzman tiyatro sanatçılarından ve eğitmenlerinden eğitim almıştı. Alınan eğitim sonrasında Folkart Academy’nin ilk meyvesi Sersefil Müzikali olmuştu. Ustalarla Tiyatro Atölyesi’nde eğitim alan 28 özel sınıf öğrencisi üstün bir performans sergileyerek, “Sersefil” isimli müzikali 86. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda sahnelemişti. Folkart Academy öğrencilerinin profesyonel tiyatro oyuncuları ile birlikte rol aldığı müzikal, Fuar Açıkhava Tiyatrosu’nda 26-27 Ağustos 2017 tarihlerinde İzmirlilerle buluşmuştu. Folkart Academy’de yoğun ilgi gören 2017 yılı “Bahar Dönemi”nin ardından “Güz Dönemi” eğitimlerinde de 300 kişi eğitim almıştı. Özel Yetenek Sınıfı öğrencileri dahil 2017 yılında Folkart Academy bünyesinde yaklaşık 1000 kişiye eğitim verilmiş oldu. Folkart Academy 2018 yılında ise sadece Tiyatro alanında eğitim vermeyecek. Ayrıca bale, halk oyunları, sosyal latin dansları branşlarında da eğitimler verilmeye başlanacak. Ayrıca bir de polifonik koro kurulacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.