Folkart Academy’nin 2018 yılı eğitimleri başlıyor

Folkart Academy’nin 2018 yılı eğitimleri başlıyor

Bahar Dönemi Tiyatro Atölyesi ön kayıtları www.folkartakademi.com internet sitesinden yapılabilecek.

İzmir’de inşa ettiği yenilikçi yaşam merkezleri ile sektörünün öncü firmalarından Folkart, sanata verdiği güçlü desteği Folkart Academy ile devam ettiriyor.

Geçtiğimiz yıl Bahar ve Güz Dönemlerinde yaklaşık bin kişiye tiyatro eğitimi verilen Folkart Academy bünyesinde, 2018 yılında toplamda 1000 kişiye tiyatro başta olmak üzere çeşitli sanat dallarında eğitim verilmesi planlanıyor.

Folkart Academy’nin 2018 eğitim yılı için ön kayıtlar başladı. Folkart Academy’de 2018 yılı Bahar Dönemi’nde 200 çocuk, 100 yetişkin olmak üzere toplam 300 kişi Tiyatro Atölyesi’nde alanında uzman ve ünlü isimlerden eğitim alacak. Başvurular 31 Ocak 2018 tarihinde son bulacak. Tiyatro Atölyesi başvuruları için 21 Şubat 2018 tarihinde Noter huzurunda çekiliş yapılacak. Asıl ve yedek listeler belirlenecek. İlk ders 3 Mart 2018 tarihinde verilecek. Eğitimler geçtiğimiz yıl olduğu gibi Cumartesi ve Pazar günleri verilecek. Yetişkin ve 6-14 yaş çocuk sınıfları için eğitimler 5 hafta sürecek. 

ÖZEL YETENEK SINIFI

Ayrıca geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda Özel Yetenek Sınıfı için 30 kişilik kontenjan ayrıldı. Özel sınıfın da başvuruları 31 Ocak 2018’te sona erecek. Özel yetenek sınavına girecek adaylar için ilk sınav 10-11 Şubat 2018 tarihinde yapılacak. İlk elemeyi geçen adaylar 17-18 Şubat 2018 tarihinde ikinci sınava girecekler.  Özel Yetenek Sınıfı öğrencileri toplam 10 hafta süresince 200 saat eğitim alacak.

Tüm eğitimler Folkart Towers’da yer alan derslik ve özel olarak hazırlanan tiyatro salonunda gerçekleştirilecek. 

EĞİTİMLERİMİZ SÜRECEK

Folkart Academy Proje Koordinatörü Volkan Severcan, “Folkart Academy olarak sadece tiyatro alanında 2017 yılında toplamda 25 bin civarı kişiye ulaştık. 25 bin kişi tiyatro eğitimi almak istedi. Bu kişilerden kura çekimi sonrasında hem Bahar Dönemi hem de Güz Döneminde 1000 kişiye Folkart desteğiyle eğitim verildi. Bunun için çok mutluyuz” dedi. 

Volkan Severcan, “Bundan sonrası için farklı hedeflerimizde bulunuyor. Folkart Academy, tiyatro eğitimine katkı sağlayama devam edecek. 2018 yılı Bahar Dönemi Tiyatro Atölyesi için ilk kayıtlarımız başladı. Önümüzdeki aylarda farklı sanat dallarında da eğitimler vermeyi planlıyoruz. Bir kez daha ülkemizde ve özellikle İzmir’de güzel sanatlar alanına gösterdiği ilgiden ve verdiği destekten dolayı başta Folkart Yönetim Kurulu Başkanı sayın Mesut Sancak’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

EĞİTİM KADROSU

Volkan Severcan, Bora Severcan, Hülya Savaş, Ziya Kürküt, Şule Demirezen, Candan Günay, Meltem Yorulmaz, Gürol Tonbul, İbrahim Raci Öksüz, Yeşim Alıç, Oktay Keresteci, Sim Tolga, Şafak Ersözlü, Bora Seçkin, Burak Oray, Hasan Alptekin, İbrahim Sarıtaş.

DERSLER NELER?

Oyunculuğa Giriş, Yaratıcı Drama, Doğaçlama, Müzikal Tiyatro, Eleştri Teknikleri, Zihinsel Farkındalık, Reji, Hareket, Oyunculuk, Sahne Işığı, Ses ve Nefes, Makyaj, Dans, Dekor Kostum, Eskrim, Dramaturji, Doğaçlama, Performatif İçgörü, Yaratıcı Hareket.

FOLKART ACADEMY 

Folkart Academy’de “Bahar Dönemi”nde 15 bin kişinin başvurduğu Ustalarla Tiyatro Atölyesi’nin eğitim programıyla 400’ü çocuk olmak üzere, toplamda 628 kişiye eğitim verilmişti. İleri seviyede tiyatro eğitimi almak için seçilen 28 özel sınıf öğrencisi ise alanında uzman tiyatro sanatçılarından ve eğitmenlerinden eğitim almıştı. Alınan eğitim sonrasında Folkart Academy’nin ilk meyvesi Sersefil Müzikali olmuştu. Ustalarla Tiyatro Atölyesi’nde eğitim alan 28 özel sınıf öğrencisi üstün bir performans sergileyerek, “Sersefil” isimli müzikali 86. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda sahnelemişti. Folkart Academy öğrencilerinin profesyonel tiyatro oyuncuları ile birlikte rol aldığı müzikal, Fuar Açıkhava Tiyatrosu’nda 26-27 Ağustos 2017 tarihlerinde İzmirlilerle buluşmuştu. Folkart Academy’de yoğun ilgi gören 2017 yılı “Bahar Dönemi”nin ardından “Güz Dönemi” eğitimlerinde de 300 kişi eğitim almıştı. Özel Yetenek Sınıfı öğrencileri dahil 2017 yılında Folkart Academy bünyesinde yaklaşık 1000 kişiye eğitim verilmiş oldu. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.