Folkart Gallery’de geleceğin ressamları sertifikalarını aldı

Folkart Gallery’de geleceğin ressamları sertifikalarını aldı

Folkart Gallery, bünyesinde bu yıl 3.sü düzenlenen resim kursuna katılan minik ressamlara sertifikaları törenle verildi.

Folkart Gallery tarafından geleceğin sanatçısı yetenekli çocukları yetiştirmek amacıyla bu yıl 3.sü gerçekleştirilen resim kursu sona erdi. 6-11 yaş arasındaki 150 minik kursiyere yaklaşık 2,5 ay süresince resim eğitimi verildi. 12 Haziran’da başlayan resim kursu, 18 Ağustos’ta son buldu.

Minik ressamların “Maceraya yolculuk” temasıyla aldıkları eğitim sonunda, sanat tarihi konsepti ile yaptıkları eserler Folkart Gallery’de sergilendi. Minik kursiyerlere düzenlenen törenle sertifikaları verildi. Katılımcılara sertifikaları Saya Grup İletişim Direktörü Ünal Ersözlü, Folkart Kurumsal İletişim Müdürü Deniz Gökşen, Folkart Gallery Koordinatörü Fahri Özdemir ve Ressam Hale Gökalpsezer tarafından verildi.

Sertifika töreninde konuşan Fahri Özdemir, “Folkart’ın kültür ve sanata gösterdiği önem çerçevesinde verdiği destekleri sürdürüyor. Folkart Gallery bünyesinde bu yıl 150 çocuğumuza resim eğitimi verdik. Bu yıl 3.sünü gerçekleştirdiğimiz resim kursunun bu seneki konsepti sanat tarihiydi. Çocuklarla derslerimizde sanat tarihinin derinliklerine indik. Çocuklara 4 binin üzerinde görsel seyrettirdik. Bu süreçte keyifli bir 2,5 ay geçirdik” dedi.

Bu yıl, çocukların ressamların hayatlarından alıntılarla ve bunlara eşlik eden görsellerle birlikte yaratıcılıklarını geliştirip sanat tarihine keyifli bir yolculuk yaptıklarını belirten Özdemir, “Bu yıl resmin kendileri için macera olmasını istedik. Ücretsiz olarak düzenlenen kurs süresince çocuklarımızın tüm teknik ihtiyaçları Folkart tarafından karşılandı. Çocukların eserleri galerimizde sergileniyor. Hepsini tebrik ediyorum” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.