FOLKART GALLERY'DE RESİM KURSU BAŞLIYOR

FOLKART GALLERY'DE RESİM KURSU BAŞLIYOR

Folkart Gallery’nin 2015 yılında başlattığı çocuklar için ücretsiz resim kursu başvuruları devam ediyor. Son başvuru tarihi ise 7 Haziran 2017.

Folkart Gallery, geleceğin sanatçısı olacak yetenekli çocukları yetiştirmeye devam ediyor. İlki 2015 yılında düzenlenen, 6-11 yaş arası çocuklara resim eğitimi verilen kurs, bu yıl da yoğun ilgi görüyor. İlk yıl 100, geçtiğimiz yıl ise 205 minik kursiyer katılmıştı. Kurs için son başvuru tarihi 7 Haziran 2017 tarihi olarak belirlendi. Kurs, 12 Haziran-25 Ağustos 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek. Ücretsiz olan kursta çocukların kullanacağı tüm malzemeler Folkart Gallery tarafından karşılanacak.

Folkart Gallery’deki kursta minik kursiyerler, resim tekniklerini öğrenmenin yanı sıra farklı etkinliklere de katılacak. Çocuklar, İzmirli ressam Hale Gökalpsezer ve öğretmenler eşliğinde, görsel sunum ve dramalarla, ünlü konuk sohbetleriyle resim eğitimi alacaklar. Ayrıca eğitimler sırasında kitap okuma, masal dinleme gibi farklı etkinliklerde gerçekleştirilecek. Minik öğrenciler, kurs süresince gözlem yapmayı, kağıtları, malzemeleri tanımayı ve kullanmayı öğrenecek. Kurs süresince pastel, akrilik ve suluboya ile çalışan minikler oyun hamuru ile istedikleri figürleri yapmak için de çalışacak.

Folkart Gallery Koordinatörü Fahri Özdemir, “Çocuk Resim Atölyemiz bu yıl 3. yaşına giriyor. İlk yıl 100, ikinci yıl ise 205 çocuğumuza resim eğitimi verilmişti. Bu yılda başvurular çok fazla, kursumuza olan ilgi yoğun. Kurs temamız ise “Maceraya Yolculuk…” olarak belirlendi” dedi.

BAŞVURULARDA RESİM ÖRNEĞİ

Bu yıl başvurularda bazı değişiklikler yaptıklarını anlatan Özdemir, “Kursumuzu resim yapmaya tutkulu çocuklardan seçmek istiyoruz. Başvuranlardan yıl içinde yaptıkları resimlerden, çizdikleri eskizlerden oluşan bir seçkiyi, dosya oluşturarak 7 Haziran 2017 tarihine kadar Folkart Gallery’e elden teslim etmelerini rica ediyoruz” diye konuştu.

 BAŞVURU İÇİN GEREKENLER

-Her öğrenciden en az 3 adet yapmış olduğu resim getirmesi isteniyor. Folkart Gallery öğretmenlerinin sunulan resimlere göre seçtiği öğrencilerin kursa kaydı gerçekleştirilecektir. Başvuruları kabul edilenlere Folkart Gallery yetkilileri tarafından bilgi verilecek.

-Öğrenci adayının velisi başvuru için öğrencinin 1 adet vesikalık fotoğrafı ile gelmesi ve galeride verilen formu doldurması gerekiyor.

-Kurs 6-11 yaş arası öğrencileri kapsıyor.

-Kurs katılımı kontenjan ile sınırlıdır.

-Son başvuru tarihi: 7 Haziran 2017

-Kurs Tarihleri: 12 Haziran – 25 Ağustos 2017

-Dersler: Hafta içi verilecektir.

              Sabah Grupları: 10.30 - 12.00

              Öğlen Grupları: 14.00 – 15.30

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.