FOLKART İKİ ÖDÜLÜN BİRDEN SAHİBİ OLDU

FOLKART İKİ ÖDÜLÜN BİRDEN SAHİBİ OLDU

Folkart, Real Estate Stars Ödülleri’nde 2 ayrı dalda ödül kazandı.

Folkart, 2016 yılı verilerine göre adet bazında Türkiye’nin En Çok Satış Yapan ve Türkiye’nin En Çok Proje Üreten İlk 10 Şirketi’nden birisi olarak önemli bir başarıya imza attı.


Gayrimenkul sektörüne yön veren şirketleri teşvik etmeyi amaçlayan Real Estate Stars Ödülleri sahiplerini buldu. Capital ve Ekonomist dergileri tarafından Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) ve Türkiye Müteahhitler Birliği’nin (TMB) destekleriyle düzenlenen Real Estate Stars – Türkiye’nin Gayrimenkul Liderleri Ödül Töreni, İstanbul The Ritz Carlton Hotel’de gerçekleştirildi. Bu yıl 2’ncisi gerçekleşen törende 4 kategoride ilk 10’a girmeyi başaran şirketlere ödülleri verildi. 


Folkart, 2 ayrı kategoride ödüle layık görüldü. 2016 yılında Türkiye’nin En Çok Satış Yapan İlk 10 Şirketi (Adet) sıralamasında Folkart, listeye İzmir’den girerek, 4. sırada yer almayı başardı. Yine 2016 yılında Türkiye’nin En Çok Proje Üreten İlk 10 Şirketi arasında 9. olarak önemli bir başarıya daha imza attı. 
 

500 MİLYON LİRA CİRO
 

Törende sektör liderleri “Fark Yaratanlar-Gayrimenkul 2018” panelinde 2017 değerlendirmelerini, gelecek yıl beklentilerini ve yeni dönem planlarını paylaştılar. Moderatörlüğü’nü Ekonomist Dergisi Yayın Yönetmeni Talat Yeşiloğlu’nun üstlendiği panelde konuşan Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, 2017'yi tahminlerinin üzerinde kapattıklarını belirterek, çok iyi bir yıl geçirdiklerini ve 500 milyon lira ciro ile seneyi kapatacaklarını söyledi.
İzmir'in çok güzel bir pazar olduğunu dile getiren Sancak, İstanbul'da çok ciddi bir arz sorunu olduğunu, satılmayı bekleyen yaklaşık 450 bin konut bulunduğuna işaret etti. Sancak, “Bu da Konya'nın toplamında bulunan konut sayısı kadar. Bu arz fazlası, İstanbul için ciddi bir handikap. İzmir'de yılda 30 bin konut arzı var ve bu kadar da talep var. İzmir, İstanbul'un tek alternatifi” dedi.
 

İSTANBUL FİRMALARINDAN İZMİR’E İLGİ


İstanbul'dan İzmir'e gayrimenkul şirketlerinin gelerek proje yaptığının hatırlatılması üzerine Sancak, “Dünyanın her yerinde şehirlerin belli metrekare satış fiyatları var. İzmir'e gelen firmalar İzmir'in fiyatlarını kabul ederek gelsinler.  İzmir’de İstanbul fiyatları ile hareket ederlerse başarılı olamazlar. İzmir’in fiyatlarını değiştirmeye çalışmasınlar.” diye konuştu. 


İnşaat sektörünün Türkiye’nin lokomotifi olduğunu vurgulayan Mesut Sancak,  “Bizler o lokomotifin başındaki insanlar olarak, sorumlu davranmak zorundayız. Sektörü bozacak olan da yüceltecek olan da biziz. Onun için planlamamızı yaparken kendimizi, şehrin dinamiklerini ve mevcut müşteriyi göz önünde bulundurmamız gerekiyor. Alıcı artık çok bilinçli.  Gelişen teknolojiyi çok iyi kullanıyor, bir mal alacağında en ince ayrıntısına kadar araştırma yapmadan, kalitesinden emin olmadan  satın almıyor.” şeklinde konuştu. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.