Folkart mağduru davasını kazandı!

Folkart mağduru davasını kazandı!

Folkart İncity Yaşam’dan daire satın alan ve aldığı yerle ilgili projede gösterilen ‘Koşu yolu ve çok amaçlı spor sahası’nın belediye ait yeşil alan çıktığını ve mağdur edildiğini iddia ederek dava açan Atalay Kotan, Folkart’ı tazminat ödemeye mahkûm etti

MEDYA EGE- İzmirli iş insanı Atalay Kotan, İzmir’in ünlü yapı firması Folkart’ın Bornova’da yaptığı ''Folkart Incity Yaşam’dan daire satın aldı. 2017 yılında proje üzerinden inceleme yapan Kotan, satış sözleşmesini imzalayarak, projede gösterilen unsurları da beğenerek dairelerden birinin ücretini ödedi. Ancak geçen süreçte biten projede dairesinin tapusunu alan Atalay Kotan, projede spor alanı olarak gösterilen yerin olmadığını fark etti. Spor alanının bu tür kompleksli yapılarda önemli bir unsur olduğunu, dairenin değerine değer kattığının bilinciyle hareket eden Kotan Avukatı Samet Uztemur aracılığıyla, yapılan sözleşmeyi, proje tanıtım kayıtlarını ve projenin bitmiş halini sunup, zarara uğratıldığını iddia ederek İzmir Tüketici Mahkemesi’nde Folkart’a karşı dava açtı.

c97574507af520421b2d3124b7e82fee.jpg

Atalay Kotan’ın Avukatı Uztemur, şikâyet dilekçesinde müvekkilinin projeden satın aldığı yerle ilgili aklında, kendisinin ve ailesinin sosyalleşmek ve hava almak için dışarıya çıktıklarında bulundukları siteye ait dışarıya kapalı bir alanda güvenle vakit geçirebilecekleri düşüncesi oluştuğunu ancak bunun sağlanmadığı iddia edildi.

Davalı Folkart’ın tarafından satış aşamasında projeye dahil olduğu belirtilen ve maketlerde de bu şekilde gösterilen spor alanının belediyeye ait yeşil alan olduğunu da müvekkilinin sonradan öğrendiğini belirten Avukat Samet Uztemur, haklı sebeple tazminat talep ettiklerini belirtti.

Ünlü yapı firmasının avukatları yaptıkları savunmada, mağdur olduğunu iddia eden Atalay Kotan’ın dediği gibi alanların belediye ait olduğunu ve yeşil alan olduğunu, burayla ilgili bir mülkiyet haklarının bulunmadığını, davanın açılmasının da bu nedenle haksız olduğunu belirterek davanın reddini istediler.

Tüketici Mahkemesi, Atalay Kotan’ı davasında haklı görüp, projenin tanıtım katalog ve videolarında gösterilen "koşu yolu, çok amaçlı spor sahası"nın bulunmadığını, tüketicinin proje bazlı satıştan kaynaklı olarak aldığı malda değer kaybına uğratıldığına karar verip Folkart’ı sözleşme tarihinden itibaren yasal faizleriyle hesaplanarak 35 bin TL tazminat ödemeye, hukuksal giderlerin de Folkart tarafından ödenmesine karar verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.