Folkart’ın Akademisi Müzikal ile sahnede

Folkart’ın Akademisi Müzikal ile sahnede

Folkart Academy’nin ilk tiyatro öğrencileri, profesyonel oyuncularla birlikte, küçük yaşta uyuşturucuya başlayan Christiane adlı bir genç kızın gerçek hikayesinden esinlenilerek hazırlanan

 

Sersefil adlı müzikal ile İzmir Fuarı’nda 26-27 Ağustos tarihlerinde ilk kez sahne alacak.Folkart Başkanı Mesut Sancak, Folkart Academy’i “Kurumsal Sosyal Sorumluluk” anlayışları kapsamında hayata geçirdiklerini söyledi. Sancak, akademi öğrencilerinin uyuşturucuya karşı ciddi uyarı içeren bu müzikal ile bu sosyal sorumluluğu sahneye taşıyacaklarını bildirdi.   

İLK MEYVELERİ MÜZİKAL

Folkart’ın kurumsal sosyal sorumluluk anlayışı ile kendi bünyesinde kurduğu Folkart Academy, ilk meyvesini veriyor.  “Sanata Değer” sloganıyla yola çıkan Folkart Academy’de tiyatro eğitimi alan öğrenciler sahneye çıkıyor. Ustalarla Tiyatro Atölyesi’nde eğitim alan 28 özel sınıf öğrencisi “Sersefil” isimli müzikali 86. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda ilk defa sahneleyecek. Folkart Academy öğrencilerinin profesyonel tiyatro oyuncuları ile birlikte sunacağı müzikal, Fuar Açıkhava Tiyatrosu’nda 26-27 Ağustos tarihlerinde İzmirlilerle buluşacak. Müzikal, uyuşturucu bağımlılığının, insan hayatlarına olumsuz etkilerini, darmadağan olan büyük bir aşk hikayesi üzerinden ele alıyor. Sersefil adlı müzikalde Folkart Academy’de Ustalarla Tiyatro Atölyesi’nin ilk yılında 200 saatin üstünde tiyatro eğitimi alan 28 özel sınıf öğrencisi sahnede yer alıyor. Başrol oyuncuları da bu öğrenciler arasından çıktı.

İZLEYENLER ÇOK ETKİLENECEK

Folkart Academy’de 15 bin kişinin başvurduğu Ustalarla Tiyatro Atölyesi’nin eğitim programıyla 400’ü çocuk olmak üzere, toplamda 628 kişiye eğitim verilmişti. İleri seviyede tiyatro eğitimi almak için seçilen 28 özel sınıf öğrencisi ise alanında uzman tiyatro sanatçılarından ve eğitmenlerinden eğitim almıştı. Bu özel sınıfta eğitim alanlar, Folkart’ın Ana Sponsoru olduğu 86. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda hazırladıkları müzikal ile sahne alacak ve yeteneklerini sergileyecekler. Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda fuarın son iki gününde sahne alacak özel sınıf öğrencileri, uyuşturucu felaketine dikkat çekmek için, müzikalde aralarında Volkan Severcan’ın da bulunduğu usta oyuncularla birlikte rol alacak. Akademinin müzikali izleyenleri sarsacak nitelikte. Müzikali Bora Severcan yönetiyor.

AKDENİZİN KÜLTÜR BAŞKENTİ

Bir kentin kalkınması ve dünyanın öncü şehirlerinden biri olması için, sadece ekonomik göstergelerin yeterli olmadığını belirten Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, geçmişten günümüze şehirlerin, hem ekonomik imkanlar, hem de kültür ve sanat alanlarındaki başarıları ile geleceğe adım attıklarını söyledi. Folkart olarak, inşaat sektöründeki faaliyetlerinin yanı sıra, kurumsal sosyal sorumluluk projelerine büyük önem verdiklerini anlatan Sancak, Folkart Academy’i kurarak kentin kültür ve sanat alanında ilerlemesi için, ciddi katkı koymayı amaçladıklarını dile getirdi. Sancak şöyle konuştu:“İzmir, ‘Akdenizli özelliği’ ve ‘binlerce yıllık’ kökleriyle; örneğin Barselona gibi kentlerdeki kültür-sanat hareketliliğine paralel bir şekilde; yakın bir gelecekte Akdeniz’in kültür sanat yıldızlarından biri olabilir. İzmir bu zengin potansiyelleriyle, rahatlıkla Akdeniz’de ve dünyada yeni kültür sanat başkentlerinden biri olmaya adaydır. İzmir’in kültür ve sanat alanlarında daha çok ön plana çıkabilmesi için desteklerimiz sürecek.”  

“BU PROJE İLE ONUR DUYUYORUZ”

Mesut Sancak, bir “Kurumsal Sosyal Sorumluluk” projesi olarak geliştirdikleri Folkart Academy’i daha ileri götürerek, usta oyuncularla birlikte öğrencilerin sahnelediği bir müzikali hayata geçirdiklerine işaret etti. Bu müzikalin sosyal sorumluluk projelerinin bir parçası olduğunu dile getiren Mesut Sancak, “Gençlerimiz ustaların desteği ile fuar sonrası Türkiye’nin farklı noktalarında da bu müzikali sahneleyecek. Böylece hem tiyatro sanatına katkı verecekler hem de uyuşturucuya karşı sanatın gücüyle insanları uyaracaklar. Her ikisi de önemli insanlık görevi. Folkart Academy’nin bu noktaya ulaşmasından onur duyuyoruz” dedi. Mesut Sancak, bu proje ile aynı zamanda ülkenin kültür sanat geleceğine, nitelikli insanlar kazandırma hedeflerine bir adım daha yaklaştıklarını ifade etti.

SERSEFİL MÜZİKALİ HAKKINDA

Berlin’de Hayvanat Bahçesi Metro İstasyonu civarında küçük yaşta uyuşturucuya başlayan Christiane isimli kızın yaşadıklarını anlattığı röportaj dizisi 1978 yılında Stern Dergisi’nde haftalarca yayınlandı. Gençlerin uyuşturucu ile tanışmaları ve sonrasında yaşadıkları kötü olayları konu alan röportaj dizisi sonrasında “Christiane F. Hayvanat Bahçesi İstasyonu Çocukları” isimli kitap yayınlandı. Kitap, 1981 yılında filme alındı. Ülkemizde ise ilk kez Korhan Abay, kitabı 1982 yılında “Eroin” adıyla oyunlaştırdı. Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu’nun sahneye koyduğu oyun, daha sonra “Sersefil” adıyla iki gencin aşk hikayesi olarak, müzikal haline getirildi. Daha önce İstanbul’da sahnelenen müzikal, Folkart Academy öğrencileri tarafından tekrar sahnelenecek. Bora Severcan’ın yönettiği müzikalin müziklerini Recep Gül ve Murat Kodallı imzasını taşıyor. Müzikalde profesyonel isimlerde yer alıyor. Volkan Severcan, İbrahim Raci Öksüz, Almıla Uluer Atabeyoğlu, Ziya Kürküt, Yeşim Alıç, Kerem Atabeyoğlu gibi ünlü isimler yer alacak. Müzikal, pamuk ipliğinde yaşayan uyuşturucu bağımlılarının akıl almaz dönüşümlerini, çevrelerinin çaresizliğini gözler önüne seriyor. Yine de aşkın, sımsıkı bir can simidi olabileceğini de gösteriyor. Ayrıca toplumumuzda son zamanlarda yeterince dikkat çekilmeyen fakat ilkokul bahçelerine kadar düşmüş olan uyuşturucu felaketinde toplumumuzdaki bireylerin nasıl payı olduğuyla yüzleştiriyor. Baskıcı bir babanın eroin bağımlısı oğlu Martin de, ilgisiz ailesinden kaçan Lilian da, hayatlarını çok istemelerine rağmen değiştiremiyorlar. Geri dönüşü olmayan bir batağa sürükleniyorlar.

gosterim-(3).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.