FOLLİK KANYONU

FOLLİK KANYONU

Suat Bıçak yazdı...

Bir çok kanyon ve şelale gezmiş olabilirsiniz. Bazılarına su üstünden bazılarına da ırmağın kenarından gidebilirsiniz. Ancak burası çok farklı. Her iki yoldan gitmek zorunda olduğunuz bir kanyon. Sadece düz bir yoldan gitmek isterseniz bile 10 dakika boyunca gidebilirsiniz.

Ancak ben zoru seviyorum diyorsanız burası tam size göre. Keşfedilmemiş olması da işte tam bu yüzden. Gerçek anlamda bir rehbere ve şansa ihtiyacınız olacak. Kimi kısımlarında ulaşım sıfır sayılır. Adresi bilen bilir ama bilmeyen için yorum kısmında bana yazabilirsiniz. Gitmeye niyetli olduğunuzda seve seve yardımcı olacağım..

1-898.jpg basliksiz-1-255.jpg
Kanyona iki tepenin hangisinden isterseniz girebilirsiniz. Ancak bu parkuru yanınızda o bölgeyi iyi bilen biri mutlaka olmalı. Hatta yürüyüş sırasında aranızdaki mesafeyi kısa tutmanızda fayda var. Bu arada eğer benekli alabalık merakınız varsa yanınızda olta götürmeyi unutmayın. Sessiz olursanız belki birkaç tane yakalamanız mümkün. Yediğim en lezzetli alabalıkları burada buldum.

3-543.jpgcomd7462.jpg
Yaz ayında giderseniz koşullar daha elverişli olur. Dere içinde güneşi görmeniz pek mümkün değil o yüzden çok fazla terlemezsiniz. Ancak yinede suya girmeden duramam diyorsanız bir çok gölet ve şelale sizi bekliyor. Tabiî ki burası için yanınızda uygun ayakkabılar getirmelisiniz. Hem taşlık hemde dere içinden gideceğinizi unutmayın.

eecl9111.jpgimg_0323-(1).jpg
Bazı kısımlarda kanyonda yürümek imkansız hale gelecek. Bu kısma geldiğinizde rehberiniz sizi yola tekrar çıkarıp ileriden tekrar kanyona sokacaktır. Aradaki 100-150 metrelik kayıp kısım maalesef pek az kişi tarafından görüldü. Köydeki bir çok büyük ve küçükbaş hayvanın orada olduğu söyleniyor. Yukarıdan çekim ise ağaçlar yüzünden imkansız bir halde.

img_0330.jpgimg_0427.jpg
Macera sevenler ve değişik bir kanyon arayanlar için bulunmaz bir parkur. Söylediğim gibi zorlu ve tehlikeli olması dolayısıyla adresi vermiyorum. Ama gitmek isteyene de engel olmam. Bana yorum kısmında ulaşırsanız severek yardımcı olacağımı bilmelisiniz.

Her zaman dediğimiz gibi,

Çok Gezin, Çok Okuyun ve Çok Sorun…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.