Ford elektrikli araçları Tesla'yı korkutuyor

Ford elektrikli araçları Tesla'yı korkutuyor

Ford, başarılı pick-up modelinin elektrikli versiyonunu piyasaya sürdü.

Uzun yıllardır tahtını kimseye kaptırmayan Ford F-150, elektrikli versiyonuyla Kuzey Amerika’da başarılı satış rakamlarına kısa sürede ulaştı. Ford’un Ağustos ayı satış rakamları da elektrikli aracın başarısını kanıtlıyor.

Ford tarafından. yapılan açıklamalara göre, Ağustos ayı içerisinde 2 bin 373 adet F-150 Lightning modeli sattı. Mayıs ayında satışa sunulan elektrikli pick-up, o tarihten bu yana ise 6 bin 842 satış adedine ulaşmış durumda. Ford ayrıca bu süreçte 3 bin 120 Mustang Mach-E ve 404 adet ise E-Transit satma başarısı gösterdi. Yayınlanan rapora göre Ford geçtiğimiz yıla göre elektrikli araç satışını bir önceki yıla göre dört kat artırmış durumda. F-150 Lightning hâli hazırda Kuzey Amerika’nın en çok satan elektrikli pick-up modeli konumunda. Bu anlamda elektrikli modelin tek rakibi olan Rivian R1T ise 2022 yılının ikinci çeyreğinde sadece toplam olarak 700 adetli satış rakamı yakaladı.

ford.jpeg

Tesla Cybertruck ve Chevrolet Silverado EV modellerinin henüz piyasa olmadığını düşündüğümüzde Ford F-150 rakipsiz gibi görünüyor. Pick-up pazarında eli oldukça güçlü olan F-150 Lightning, diğer segmentten araçların da önünde bulunuyor.

Raporlara göre Tesla Model X, 2022 yılının ikinci çeyreğinde 2 bin 304 adetlik satışa ulaştı. Model S ise tüm ikinci çeyrek boyunca 2 bin 896 adetlik satış yakaladı. Tüm bu rakamlar Ford F-150 Lightning‘in elektrikli otomobil pazarında oldukça güçlü olduğunu ortaya koyuyor.

Ford her ne kadar F-150 Lightning, Mustang Mach-E ve E-Transit ile başarılı satış rakamlarına ulaşmış olsa da Tesla’nın ABD pazarındaki hakimiyeti devam ediyor. Son açıklanan rakamlara göre Tesla, ABD’de yüzde 68’lik bir pazar payına sahip.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.