Foto Muhabirleri Ara Güler'i unutmadı

Foto Muhabirleri Ara Güler'i unutmadı

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği’nin yayınladığı “Foto Muhabiri” dergisi son sayısını geçtiğimiz ay hayatını kaybeden usta foto muhabiri Ara Güler’e ayırdı.

Kapağınıda Hürriyet Fotoğraf Editörü Sebati Karakurt’un çektiği Ara Güler portresi ile yayınlanan dergi, 40 sayfada usta fotoğrafçıyı anlattı.

Duayen fotoğrafçının cenazesi ve ardından yayınlanan mesajlar, Ara Güler’in hayatını anlatan “Foto Muhabiri” adlı kitabın yazarı Nezih Tavlaş’ın yaşarken usta ile yaptığı röportaj, vefatına kadar en yakınında olan Fatih Aslan’ın yanı sıra Coşkun Aral, Ercan Arslan, Sebati Karakurt, Fuat Kozluklu, Umut Sülün’ün Ara Güler’e ilişkin yazıları ve anıları da dergide yer aldı. 

Foto Muhabiri Dergisi’nin son sayısında Ara Güler’e ayrılan sayfaların yanı sıra Reuters’ten Murad Sezer ve EPA’dan Tolga Bozoğlu’nun fotoğrafları ile FIFA Dünya Kupası’nı, Sabah Gazetesi’nden Uğur Yıldırım ve Milliyet Gazetesi’nden Ünal Çam’ın gözü ile sınırımızın yanı başındaki İdlib’i, Demirören Haber Ajansı’ndan Burak Emek’in anlatımı ile Hasankeyf’in taşınmasını, Sabah Gazetesi Ankara Yayın Yönetmeni Osman Altınışık ve TRT’de görev yapan Emre Altınışık ile baba-oğul  aynı meslekte buluşmalarının hikayesini bulabilirsiniz. 


Foto Muhabiri Dergisi’ne online olarak  Türkiye Foto Muhabirleri Derneği web sayfasından www.tfmd.org.tr  basılı haline ise yine derneğimizin Ankara’daki genel merkezinden ulaşabilirsiniz. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum