Fotoğraf çekmeye ayrı, kaydetmeye ayrı ceza

Fotoğraf çekmeye ayrı, kaydetmeye ayrı ceza

Özel hayat cezası

Boşandığı eski eşi Yard. Doç. Doktor Hakan Ö.’nün, bir başka kadınla tatilde çekilmiş resimlerini kullanan İris Y.  ve ona fotoğrafları veren Efsun S., 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

80 bin TL tazminat ödedi

İzmir'de ilaç mümessili olarak çalışan İris Ö., 2004'te Yrd. Doç. Doktor Hakan Ö.'le lüks bir otelde yapılan düğünle evlendi. Evlendikten 3 yıl sonra da doktor eşinin isteği üzerine ilaç mümesilliğini bıraktı. Çiftin tek sorunları çocuklarının olmamasıydı. Evliliğin 6. yılında aldatıldığından şüphelenen İris Ş., eşinin aynı hastanede sekreter olarak çalışan ve o dönemde evli olan A.K.B ile 4 yıldır uzun uzun telefon görüşmeleri yaptığını tespit etti.

Aile Mahkemesine başvurarak boşanma davası açan İris Ş., bu telefon görüşmeleri ile eşi ve sekreter sevgilisinin birbirlerine gönderdiğini iddia ettiği ve aşk mesajları içeren e-mailleri de delil olarak sundu. Eşinin sevgilisine bir de şirket kurduğunu öne süren İris Ş., kocasının kendisine şiddet uyguladığını da iddia etti. Hakim, doktor kocayı evliliğin sarsılmasında ağır  kusurlu buldu. Çifti boşayan hakim, doktor kocanın eşine 80 bin lira tazminat, aylık bin lira da nafaka ödemesine hükmetti.

Boşanma davası biten ikili arasındaki davalar ise bitmek bilmedi. Bu davalardan birisine de Yrd. Doç. Doktor Hakan Ö., birlikte tatile çıktığı ve o dönem boşanma davası süren avukat Sibel B. İle birlikte çekilmiş fotoğrafları konu oldu. Yrd. Doç.Dr. Hakan Ö. ve Avukat Sibel B., birlikte çekilmiş fotoğraflarının özel resimleri olduğunu, bilgileri dışında kayıt altına alındığını belirterek fotoğrafı çektirdikleri Efsun S. ile eski eş İris Ş.’den şikayetçi oldular.

Yrd. Doç. Doktor Hakan Ö. ve Avukat Sibel B., çekilen fotoğrafların kendilerine ait özel fotoğraf olduğunu ve elde edilmesinin, elde bulundurulmasının özel hayatın gizilliği suçunun işlenmesi olduğunu iddia ettiler. Cumhuriyet Savcısı soruşturma sonunda, eski eş İris Ş. ile arkadaşı Efsun S. hakkında, özel hayatın gizliliğini ihlal suçundan Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açtı.

Mahkemede savunma yapan Efsun S., fotoğrafların gizli çekim olmadığını, kişilerin bakarak ve bilerek çekilmiş fotoğrafları olduğunu, onların ricası üzerine çektiğini söyledi. İris Ş.’de atılı suçulamayı kabul etmeyip, fotoğrafın çekilmesiyle bir ilgisinin bulunmadığını söyledi.

Mahkeme davanın sonunda eski eş İris Ş. ve Efsun S. çekilen fotoğraflardan dolayı özel hayatın gizliliğini ihlal etmek suçundan 1 yıl 6 ay hapis cezasına çaptırdı. Sanıkların cezaları daha sonra bu fotoğrafları kayıt altında tuttukları için cezaları arttırılarak 2 yıl 12 ay hapis cezasına çıkarıldı. Mahkeme son olarak her iki sanığın, çekilen ve kayıt altında tutulan fotoğraflarla karşı tarafa karşı suç işledikleri için de cezalarını arttırarak 3 yıl 9 ay hapis cezasına çıkardı.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.