Fransa akıllı telefonları yasakladı!

Fransa akıllı telefonları yasakladı!

Flaş karar

Mobil cihazlar eğitim sistemine entegre edilmeye çalışılıyor. Ancak, öğrencilerin büyük bir bölümünün bu tür cihazları eğlence amaçlı kullanması nedeniyle, özellikle aileler okulda akıllı telefon gibi cihazların yasaklanmasını istiyor.

Bu kapsamda genç yaşta başlayan teknoloji bağımlılığının, öğrencilerin eğitim hayatında çok büyük olumsuzluklara neden olduğuna inanan ülkelerden birisi olan Fransa’da parlamento, çok fazla konuşulacak bir karara imza attı.

Kabul gören yasa tasarısı ile ülke genelinde okullarda öğrencilerin akıllı telefon kullanıması yasaklandı. Bu kanun ile birlikte eylül ayından itibaren anaokulu, ilkokul ve ortaokullarda akıllı telefon kullanımı tamamen yasaklandı.

Yasaya göre öğrencilerin akıllı telefonlarının yanı sıra, internete bağlanabilen diğer cihazlarını da yanında bulundurmaması gerekiyor. Yani ülkede okula giden 3 ile 15 yaş arasındaki çocuklar, artık mobil cihazlarını evde bırakacak.

Öğrenciler okul içinde ve bina dışındaki aktiviteler sırasında da telefonlarını kullanamayacak. Ancak, engelli öğrenciler ve pedagoji tedavisi gören çocuklar için akıllı telefonların kullanımında herhangi bir engel bulunmuyor.

Liseler ise yasağı uygulamak konusunda serbest bırakıldı. Lise yönetimi isteğine göre telefon kullanımında kısıtlamaya gidebilecek. Fransa’da yönetim bu yasak sayesinde okullarda başarı oranının artacağına inaniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.