Fransa'dan Çavuşoğlu'na Konsolosluk Telefonu

Fransa'dan Çavuşoğlu'na Konsolosluk Telefonu

Fransa Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu arayarak bilgi verdi.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean Marc Ayrault, Türkiye'de geçici olarak kapatılan elçilik ve konsolosluklar hakkında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu aradı. Fransız Bakan alınan güvenlik önlemleriyle ilgili bilgi verdi. Fransa güvenlik gerekçesiyle elçilik ve konsolosluğunu kapatmıştı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın sadece birkaç gün önce “bölgesindeki huzur adası” sözleriyle tarif ettiği Türkiye’de bir ilk yaşandı… Fransa, “güvenlik endişesi nedeniyle” İstanbul, İzmir ve Ankara’daki temsilciliklerinde 14 Temmuz’da yapacağı Milli Gün kutlama resepsiyonlarını iptal etti.


Türkiye’de daha önce de yabancı ülkeler Milli Gün resepsiyonlarını iptal etmiş ya da ertelemişlerdi. Ancak daha önce “güvenlik nedeniyle” iptal yaşanmamıştı.


Son olarak ABD Büyükelçiliği, Ankara ve İstanbul’daki Milli Gün resepsiyonlarını, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yaşanan terör saldırısı sonrasında “erteleme” kararı almıştı.

Fransa tüm resepsiyonları iptal etmişti
Fransa Başkonsolosu Muriel Domenach konuyla ilgili yazılı açıklamasında, “Birbirleriyle uygun düşen bilgiler, Türkiye’deki 14 Temmuz kutlamalarına yönelik ciddi bir tehdit unsurunu ortaya koymaktadır. Bu çerçevede ve önlem amaçlı Türk yetkili mercileri ile irtibat halinde, tıpkı yarın Ankara ve İzmir’de olduğu gibi, bu akşam İstanbul’da yapılacak olan 14 Temmuz kutlamalarını iptal etme kararı almış bulunmaktayız” dedi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.