Fransa’dan Urla’ya “İdealKent” Ödülü

Fransa’dan Urla’ya “İdealKent” Ödülü

Urla Belediyesi Fransa’nın Strazburg kentinde düzenlenen yarışmada “4. Uluslararası Urla Enginar Festivali” ile “Yerel Kalkınma” alanında “İdealkent” Ödülü’nü aldı.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi, “Sürdürülebilir Kentler ve Yerel Yönetimler” ana temasıyla 26 – 28 Ekim 2018 tarihleri arasında Fransa’nın Strazburg kentinde gerçekleşti. Kongre, Kent Araştırmaları Enstitüsü ve İDEALKENT (Kent Araştırmaları Dergisi) ev sahipliğinde; COJEP International, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) ve Fransa’nın önde gelen mimarlık okullarından ENSAS’ın (Strasbourg, école d’architecture) işbirliğiyle düzenlendi.

Projeler yarıştı

Bu kapsamda ilki 2016 yılında verilen “İDEALKENT” ödülleri, bu yıl uluslararası bir nitelik kazanarak değerlendirildi. Strazburg Avrupa Konsey Binasında yapılan açılış seremonisinde, kente ve kent halkına pozitif katkı sunan proje ve uygulamalar ödüle layık görüldü.

2018 İdealkent jürisi Urla Belediyesi tarafından düzenlenen “4. Uluslararası Urla Enginar Festivali”ni yerel kalkınma alanında ödüllendirdi.

“İdealKent” Ödülleri Nedir?

“İdealKent” Ödülleri, kentin gelecekte büyümesini çok boyutlu hesaplayan planlama çalışmalarını,  kentsel ve mimari dokunun korunmasını, insanı merkeze alan kentsel dönüşüm uygulamalarını, kimlik ve kültür inşa çabalarını, insan ekolojisine yaraşır kentsel ekoloji ve çevre düzenlemelerini, araç  merkezli değil yaya merkezli şehircilik uygulamalarını, toplu taşımayı özendiren çalışmaları, kentlerde katılımcı demokrasinin işletilmesini önemseyen ve bu yönde çaba gösteren kentsel aktörleri teşvik  etmek amacıyla verilmektedir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.