Fransız Formula yarışçısından yangın bölgesine yardım

Fransız Formula yarışçısından yangın bölgesine yardım

2,5 yıldır İzmir'de yaşayan eski Fransız Formula yarışçısı Pierre Barroso, orman yangınlarına karşı kayıtsız kalamadı ve yangın bölgesine 100 bin adet FFP2 maske yardımında bulundu.

Türkiye’deki yardımlaşma ve organizasyon yeteneğine hayran olduğunu dile getiren Fransız Formula yarışçısı Pierre Barroso, 30 Ekim 2020’deki depremde de AFAD ekiplerine 30 bin adet maske desteği yapmıştı. Türkiye’ye 2,5 yıl önce gelip bir medikal şirketi kuran Pierre Barroso, İzmir’de kurduğu medikal şirketle Fransa, Portekiz, Avrupa ülkeleri ve Amerika’nın birçok noktasına ihracat yapıyor.

barrso-yangin2.jpg

Orman yangınlarını televizyonda izleyince hemen harekete geçtiğini anlatan Barroso, "Buradaki insanlarla aynı havayı soluyorum. Türkiye’yi çok seviyorum. Yangını görünce çok üzüntü duydum. yardım etmeye karar verdim. Özellikle termik santrale doğru yangının ilerlemesi beni çok etkiledi. Bende medikal sektöründe olduğum için onlara her türlü gaza karşı etkili olabileceğini düşündüğüm FFP2 maske gönderme kararı aldım. Toplam 100 bin adet maskeyi yangın bölgesine gönderdim. Daha önce de depremzedelere AFAD’a toplam 30 bin adet FFP2 maskeyi bizzat teslim ettim” dedi.

maske-yardim2.jpg

Türkiye’de insanlar çok güzel organize oluyorlar

Maskeleri nasıl göndereceğini düşünürken sosyal medyada Yurtiçi Kargo’nun yangın bölgesine gönderilecek tüm kargolar ücretsiz reklamını gördüğünü belirten Barroso, "Yurtiçi Kargo’yu aradım. Elimizde 100 bin adet yangın bölgesine gönderilecek maske olduğunu belirttim. Tam 15 dakika sonra kamyon gelip maskeleri aldı. Kargodan gelen arkadaşların ellerinde gönderilecek yerlerin listeleri hazırdı. Nereye nasıl gönderebilirim diye bir organizasyon yapmama gerek kalmadan, yardımım yangın bölgesine başarılı ve hızlı şekilde ulaştırıldı. Yurtiçi Kargo’yu özverili çalışmasından dolayı tebrik ediyorum.

Türkiye’de yardım etmek istediğiniz zaman yeter ki isteyin. Gerçekten insanlar çok güzel organize oluyorlar. Sosyal medyada insanların neye ihtiyaçları olduğunu paylaşıyorlar. Herkes elinden geldiğince yardım yapıyor. Yurtiçi Kargo tam 5 ayrı yangın bölgesine maskeleri gönderdi. Bir yardımım dokunmasına çok mutlu oldum. Türkiye’de yaşamaktan dolayı çok mutluyum. Türk insanlarını çok seviyorum. Kendimi buraya ait hissediyorum. Ben Fransızım ya da ben Türküm diye düşünmedim. Öncelikle insan olduğum için bunu yaptım. Benim elimden bu kadarı geldi. Birilerine faydam olduysa ne mutlu bana" dedi.

Türk insanın yardımlaşması beni çok etkiledi

Türk insanının organize bir millet olduğunu söyleyen Barroso, "Herkes elinden ne geliyorsa yapıyor. Sosyal medyada paylaşımlarla destekleniyor. Yardım listeleri paylaşılıyor. Halk kendi çabası ile inanılmaz bir organizasyona imza atıyor. Bu gerçekten inanılmaz bir şey. Beni çok etkiledi" dedi.

Barroso, kimdir?

Barroso, ülkesinde 2008 yılına kadar otomobil yarışçısı olarak hayatına devam etti. Türkiye’de de bu sporla halen ilgileniyor. Profesyonel olarak sporculuk hayatına nokta koyan Barroso, hobi olarak otomobil yarışlarına katılıyor. Pierre Barroso, 12 yıllık profesyonel yarış kariyerinde, Fransa Karting Şampiyonluğu, Formula Renault’da Fransa Şampiyonluğu, Formula’da ikincilik gibi başarıları sığdırdı. Ayrıca ünlü yarışçı F1 Renault test-drive’da görev aldı. Barroso’nun babası Barroso Sport’un kurucusu ve sahibi Joaquim Barroso, Renault ve Citroen takımları ile Ercan Kazaz, Loeb Sebastien, Mc Rae, Carlos Sainz , Gilles Panizzi gibi ünlü yarışçılarla çalıştı.

barrosofoto2.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.