Fransızca Çeviri Ödüllerine başvurular açıldı

Fransızca Çeviri Ödüllerine başvurular açıldı

Institut français Türkiye’nin nitelikli edebiyat çevirilerini desteklemek ve çevirmenlik mesleğine hak ettiği değeri vermek amacıyla başlattığı Fransızca Çeviri Ödüllerine başvurular açıldı.

Beşeri, sosyal bilimler ve deneme dalında 1 Ocak 2020 – 30 Mart 2022 tarihleri arasında yayımlanmış çeviri eserlerin katılabileceği Institut français Çeviri Ödülleri “genel” ve “teşvik” adı altında iki ayrı kategoride verilecek. Genel kategori ödülü 30 bin TL, jürinin önerisi ile verilebilecek olan Genç Çevirmen Teşvik kategorisi ödül tutarı ise 15 bin TL olacak. Başvurular 29 Nisan 2022 saat 17.00’da sona erecek.

1649486385729-foto1.jpeg

Başkanlığını INALCO Türkçe Kürsüsü Başkanı ve Actes Sud Yayınevi Koleksiyon Müdürü Timour Muhidine’in yaptığı Institut français Türkiye Çeviri Ödülleri Seçici Kurulu; Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Doç. Dr Lâle Özcan, Hacettepe Üniversitesi Çeviri Bölümü Başkanı Doç. Dr Zeynep Oral, Galatasaray Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve çevirmen Dr. Şilan Karadağ, editör çevirmen Ayça Sezen’den oluşacak.

Institut français Türkiye 2022 Çeviri Ödülleri hakkında detaylı bilgi ve başvuru için https://www.ifturquie.org/fransizca-ceviri-odulu/ adresini ziyaret edebilirsiniz

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.