FRBAL öğrencileri “Bir Kitap Bin Etkinlik”

FRBAL öğrencileri “Bir Kitap Bin Etkinlik”

Etkinliklerde kendi potansiyellerinin farkına varan öğrenciler, yaratıcılıklarını harekete geçirdi.

Menderes Fatma Ramazan Büküşoğlu Anadolu Lisesi’nin “Bir Kitap Bin Etkinlik” e Twinning projesine 150 öğrenci katıldı. Bu kapsamda bir yıl süre ile katılımcılar Türk ve Dünya edebiyatı klasiklerinden kitaplar okudular. Öğrenciler sözcük dağarcıklarını zenginleştirdiler, dil ve ifade etme becerilerini geliştirdiler. Kendi yaratıcılıklarını harekete geçiren katılımcılar, kitap tahlili, kitap fragmanı, yazar koltuğu oyunu ,kitabın yazarına mektup yazma, skeç, radyo tiyatrosu seslendirme, kitabın şiirini yazma gibi bir çok farklı etkinlikleri Türkiye’nin farklı şehirlerinden ve Avrupalı akranlarından oluşan gurup çalışmaları içerisinde birlikte ürettiler.

FARKINA VARDILAR HAREKETE GEÇİRDİLER

Öğrencilerini duyarlılıklarından dolayı kutladığını ve onlarla gurur duyduğunu belirten Proje koordinatörü İngilizce öğretmeni Fatma Çaylak, “Proje kapsamında farklı dil ve kültürlere karşı önyargıyı ortadan kaldırarak hoşgörü çerçevesinde birbirlerinin düşünce ve fikirlerine saygılı olmayı öğrendiler,başarılı çalışmalara imza attılar. Birbirleriyle işbirliği yaparken hem öğrendiler hem öğrettiler, birlikte yaparak yaşayarak, öğrenmenin eğlenceli yolunu keşfettiler. İşbirlikli öğrenme sayesinde öğrenciler ‘Romandan kısa oyuna’ etkinliği ile grupça okudukları romandan etkilendikleri bir bölümü senaryolaştırıp sahnelediler. Kitap kahramanlarını canlandırırken okuma eyleminin sıradan bir eylem olmadığını fark ettiler, kendi potansiyellerinin farkına varıp kendilerine güvenerek, yaratıcılıklarını harekete geçirdiler”dedi.

ETKİLİ VE EĞLENCELİ ÖĞRENDİLER

Kitap ve mektup kardeşliği ile öğrencilerin iletişim becerilerini daha da pekiştirdiklerini dile geteren Proje koordinatörü Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Cansel Akarsu Çubuk, “81 ilde aynı anda kitap okuma etkinliği, okudukları kitaplarla ilgili düzenlenen ortak  kahoot bilgi yarışması, kitap pano yarışması, kitaplarının üç boyutlu tasarımı gibi ilgi çekici bu etkinlikler sayesinde hem müfredatın farklı yöntemlerle öğrenilmesi hem de kahoot, quizlet, storyjumper, voki, kizoa gibi pek çok web2.0 araçlarının eğitimde kullanımı öğrencilerin öğrenmeye karşı güdülerken, öğrenmenin etkili, eğlenceli ve daha kalıcı olmasını sağlamıştır”şeklinde konuştu.

Okudukları kitapların yazarları ile bir araya gelen öğrenciler LÖSEMİLİ Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) yararına sosyal etkinlikler düzenlediler. Yaptıkları çalışmaları Menderes Kaymakamı Bahri Tiryaki, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Yüzbaşıoğlu Okul Müdürü Murat Karaca ve yardımcısı Meltem Durgun’a aktaran katılımcı öğrenciler projelerine bol bol övgü aldılar. 

frbal’dan-bir-kitap-bin-etkinlik-2.jpeg

Arif Çayan

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.