"Fresh’n Soft; Dünya Hijyen Gününüzü Kutluyor"

"Fresh’n Soft; Dünya Hijyen Gününüzü Kutluyor"

Sağlıklı bir yaşamın en önemli unsuru, hijyendir. Dünya’da ilk kez 2011 yılında kutlanmaya başlayan “16 Ocak Dünya Hijyen Günü’nde” sağlıklı bir yaşam için hijyenin önemi vurgulanmaktadır.

Günümüzde, hijyen şartlarını sağlayabilmek için pratik kullanımlı ürünler, önem kazanıyor. Bu anlamda ıslak mendil sektörü, Türkiye’de hızla büyüyen bir pazar olarak dikkat çekiyor. Fresh’n Soft; sektördeki  merdiven altı ürünlerden farklılaşarak üretimine devam ediyor. Ürünlerinin saf su ve pamuk içerdiğini vurgulayan, Fresh’n Soft Genel Müdür Yardımcısı Sezin Simoni, sektörle ilgili açıklamalarda bulundu.

“Sağlıklı yaşam için kişisel temizlik önem kazanıyor.”

Özellikle kış aylarında sıklıkla karşılaştığımız üst solunum yolu enfeksiyonu ve grip gibi hastalıklar, toplu taşıma araçlarında, kalabalık ortamlarda, etkinliğini artırıyor. Bulaşıcı hastalıklar ya da enfeksiyon hastalıkları, mikropların veya parazitlerin vücuda girmesiyle ortaya çıkan hastalıklardır.

Kişilerin iyileşme çabalarının yanı sıra hastalığın yayılmasını önlemek için de dikkatli hareket etmesi çok önemlidir.

Bağışıklık sistemimizin mikroplarla mücadelesinde, Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı ürünleri tercih etmek önem kazanıyor. Özellikle “Antibacterial” ıslak mendiller, bakterileri %99,9 oranında etkisiz hale getirerek, bağışıklık sisteminin korunmasına destek veriyor. Böylece grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı önlem almak mümkün oluyor. Özel dokusuyla, cilt üzerinde bulunan zararlı bakterileri cildin yapısına zarar vermeden temizleyen Antibacterial Islak Cep Mendilleri, cildi enfeksiyonlardan korurken su ve sabunun bulunmadığı yerlerde temizlik ihtiyacını karşılıyor.

 

“Merdiven altı üretim, tüketici sağlığını tehdit ediyor”

Islak mendil alanında faaliyet gösteren kuruluşların artışı, sektörün çekiciliğini gözler önüne seriyor. Ancak sektörde ‘‘merdiven altı’’ olarak tabir edilen üreticiler, uygun olmayan koşullarda üretim yaparak ve ucuz fiyatlarla raflarda yer alarak tüketicilerin sağlığını doğrudan tehdit ediyorlar. 

Güvenli ürün, ambalaj üzerinde iddia edilen işlevi yerine getiren üründür. Vücudumuzu, elimizi, yüzümüzü temizlemek için pratik bir çözüm olan ıslak mendiller, aynı zamanda özellikleriyle de güven vermelidirler.

14.000 m²’lik kapalı üretim tesislerinde mikrobiyoloji, ar-ge ve kalite kontrol laboratuvarı ile kozmetik yönetmenliğine uygun olarak, yıllık 15 milyar yaprak mendil üretim gerçekleştiriyor. 

Oldukça geniş bir ürün portföyüne sahip olduklarını belirten Fresh’n Soft Genel Müdür Yardımcısı Sezin Simoni, konuyla ilgili açıklamasında; “Rekabetin giderek yoğunlaştığı ıslak mendil sektörü, markaların yeniliklere hızla adapte olabilmeleri ve kendilerini geliştirebilmeleri için itici bir güçtür. Biz de bu itici gücü, Fresh’n Soft olarak, kendimiz için yeni fırsatlara dönüştürerek, etkinliğimizi artırmaya devam ediyoruz. Kalite odaklı izlediğimiz strateji, kendimizi geliştirmemiz konusunda bize önemli katkılarda bulunuyor. Kardeşler Uçan Yağlar olarak; ilerleyen dönemlerde de anne ve bebek sağlığı başta olmak üzere her eve girebilen hijyenik ve pratik çözümler sunan inovatif ürünleri, ürün gamımıza ekleyeceğiz. Tesisimizde, makine performanslarını artırıcı iyileştirmeleri sürekli yaparken, bir yandan da üretim kapasitemizi artırmak amacı ile yeni teknoloji makine ve ekipman yatırımı yapıyoruz” diye belirtiyor.

 

Türkiye’nin ilk ıslak mendil firması Fresh’n Soft, ürünlerini mikrobiyolojik testlere tabi tutuyor.

Fresh’n Soft kendi bünyesinde mikrobiyoloji laboratuvarları bulundurmaktadır Üretim aşamasında, tüm ürünler mikrobiyolojik testlere tabi tutuluyor. Testler kimyagerler ve kimya mühendisleri tarafından yapılmaktadır.  Üretilen her seriye uygulanan mikrobiyolojik testler, hem solüsyona hem de bitmiş ürünlere yapılmaktadır. Ayrıca üretim, hava, ekipman, ortak kullanım alanları, personel el ve kıyafetleri de sürekli olarak mikrobiyolojik kontrole tabi tutulmaktadır. Ürünlerimize uygulanan testler akredite bağımsız laboratuvarlara da  belirli periyotlar ile yaptırılmaktadır. Çalışanlarımıza, periyodik olarak GMP, hijyen, kalite gibi birçok eğitim verilmektedir.

Fresh’n soft ürünlerin güvenliğinin kanıtı açısından yapılması gereken tüm testleri yapıyor. Tüm ürünler dermatolojiktir, paraben, alkol içermez ve challenge testlerine tabi tutulur. Kozmetik ürünler için ek olarak; oftalmolojik test yapılıyor. Antibakteriyel gibi spesifik iddialar için ayrıca özel testler mevcut.  Tüm testler,  bağımsız kuruluşlara yaptırılarak ilgili raporlar alınıyor. Ürünler için tüm bakanlık kayıtları ve gereklilikleri yerine getiriliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.