Fuar için bir araya geldiler

Fuar için bir araya geldiler

Türk Arap Ülkeleri İş Birliği Derneği ve TÜRAP ev sahipliğinde 12-15 Aralık’ta düzenlenecek Yapı-İnşaat ve İnşaat Malzemeleri Fuarı ile eş zamanlı yapılacak Mobilya-Dekorasyon ve Ev Tekstili Fuarı'nın tanıtım toplantısı gerçekleştirildi

Mehmet ÖZDOĞRU - TÜRAP Fuarcılık organizasyonunda, Türk Arap Ülkeleri İş Birliği Derneği ev sahipliğinde 12-15 Aralık 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan “3. Yapı-İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı ile 2. Ev Tekstili, Dekorasyon, İç Mimari, Mobilya Fuarı İkili Görüşme Organizasyonu”nun tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Ekonomi Bakanı Başdanışmanı Adnan Yıldırım, İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Harputlu, Türk Arap Ülkeleri İşbirliği Derneği Genel Başkanı Sabuhi Attar, Ürdün Haşimi Krallığı İzmir Fahri Konsolosu Ömer Kaplan, Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır ve Atak Medikal İnşaat Genel Müdürü Ümit Tezcan’ın katıldığı toplantıda fuar ile ilgili bilgilendirme yapıldı.
“ARAP İŞ ADAMLARINI ÇEKMEK İSTİYORUZ”
Toplantının başında konuşan Türk Arap Ülkeleri İşbirliği Derneği Başkanı Attar, iki ülke arasındaki çalışmalardan söz ederek, “TÜRAP 10 yıl önce Türk-Arap İş Adamları Derneği olarak Mersin’de kurulmuştu. 10 yıldır faaliyetlerimizi Arap ülkelerinde Türk işadamları ile sürdürüyoruz. Amacımız 2017 yılında İstanbul ve Gaziantep şubemizi de kurmak. Projelerimizi Arap ülkelerine en iyi şekilde sunmak istiyoruz. Arap işadamlarını Türkiye’ye çekmek istiyoruz” dedi.
"İZMİR, SERBEST BÖLGELER KENTİ OLMALI"
Ekonomi Bakanlığı Başdanışmanı Adnan Yıldırım ise İzmir'in ekonomisi açısından üretim ve dünya ile doğrudan ticaretine çok önem verdiklerinin altını çizdi. Yıldırım, "İzmir Serbest Bölgeler kenti olmalı diyor ve bunun için çalışıyoruz. Yeni serbest bölgeler için de girişimlerimiz var. Termal yatırımlar, enerji yatırımları ve teknolojik ürünlere de destekler veriyoruz. Böylece bölgemizde yapılacak olan yabancı sermayeli işletmelere de bu alanlarda 5. bölge teşvikleri verilecek. İşadamlarımıza da fuarlar düzenlemeleri, onlara katılmaları veya ticareti geliştirmeleri için tüm destekleri veriyoruz. Ama bölgemiz bu teşviklerden yararlanmak için çok atak değil. Bu fırsatı iyi değerlendirmek gerek" değerlendirmesini yaptı.
Müteahhitler Federasyonu Başkanı Nasır ise Türk müteahhitliğinin geldiğini noktayı vurgulayarak, “Son yıllarda Avrupa Birliği ve Arap ülkelerinin yer aldığı ana eksenin en önemli kesişim noktası, stratejik konumu, bölgedeki itibarı, istikrarlı yönetimi, dünya pazarlarındaki hızlı yükselişi ve rol model kimliği ile dikkatleri üzerine toplayan ülke Türkiye'dir. Arap ülkelerinin dış ticaretinde Türkiye, giderek artan bir ağırlığa sahiptir. Ekonomi Bakanlığının verilerine göre, Türkiye ve Arap devletleri arasındaki ticari ilişki hacmi, 2003 yılında 5 milyar dolar ve dış ticaret hacmi 9 milyar dolardır. Bugün itibariyle 5 kat artarak ihracat 46 milyar dolara çıktı. Bu rakamın 70 milyar dolar olması öngörülüyor. 2023 hedeflerinde bu rakamın 100 milyar doların daha da üstünde olması beklenmektedir. Müteahhitlik sektöründe ise gurur tablosu ortaya çıkmıştır. Dünyada müteahhit sıralamasında Türkiye Çin'den sonra 2. sırayı almış, Türk müteahhitleri 5 kıtada 6 bin 500'ün üzerinde proje üstlenen ve 220 milyar doları aşan iş hacmine ulaşmıştır. Amacımız, dünya birincisi olmaktır. Bu yapı içerisinde Arap ülkeleri en büyük paya sahiptir. Türk müteahhitleri Arap dünyasının mimarisinde de önemli rol almıştır. Bir yandan Arap dünyası ve diğer yanda Akdeniz'in yıldızı İzmir'in işbirliği önemli kazanımlar sağlayacaktır” dedi.
Fuar Ana Sponsoru olan Atak Medikal İnşaat Genel Müdürü Ümit Tezcan ise fuarı heyecanla beklediklerini ifade ederek, “Fuarımız geniş ve kapsamlı olacak. Çok büyük katma değer sağlayacağını düşünüyoruz. Organizasyonun bir parçası olacağımız için büyük bir heyecan duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.