Fuat Avni Operasyonu: 28 Gözaltı

Fuat Avni Operasyonu: 28 Gözaltı

İstanbul'da Fuat Avni ile ilgili düzenlenen operasyonda 28 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının verdiği talimat doğrultusunda polis ekipleri harekete geçerek internet fenomeni Fuat Avni'nin kimliğinin tespiti ve Cemaat yandaşı yalan haberler yapan internet haber sitesine operasyon düzenledi. Operasyonda içlerinde Said Sefa'nın da olduğu 28 kişi gözaltına alındı.
 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 1,5 yıldır devam eden çalışmalar neticesinde İstanbul merkezli 9 ili kapsayan FETÖ propagandası yaptığı belirlenen sosyal medya, sanal alem ve internet medyasına yönelik operasyon düzenlendi.
 
Fethullahçı Terör Örgütü'nün amaçları doğrultusunda yayın ve propaganda faaliyetlerinde bulunan Rota Haber, Subuo Haber, Aktif Haber, Haberdar, Merkür Haber isimli internet site ve yöneticileri gözaltına alındı.
 
Şüphelilerin amacının FETÖ/PDY'ye bağlantılı olarak sosyal medya üzerinde Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı koymak, darbeye zemin hazırlamak olduğu iddia edildi. Emniyetteki sorguları devam eden 28 kişinin adliyeye sevk edileceği öğrenildi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.