FUE Ve DHI Saç Ekimi Farkları Nelerdir? 

FUE Ve DHI Saç Ekimi Farkları Nelerdir? 

FUE ve DHI Saç ekim yöntemleri birbirinden farklıdır ve saç ektirmeyi düşünen kişiler için önemli bir konudur. Saç ekimi yaptırmadan önce, hangisinin yapılacağına karar verilmesi gereklidir.

En çok tercih edilen ve bilinen yöntem, FUE yöntemidir. DHI ise daha yeni olan bir yöntemdir. Hastalar genellikle ikisi arasında seçim yapmakta zorlanır.  Bunun için mutlaka bazı tektikler yapılmalı ve ona göre, hangi işlemin uygulanacağına karar verilmelidir. Hasta saç ekimi için başvurduğunda ilk olarak muayene edilir ve ona göre diğer aşamalar gerçekleşir. FUE ve DHI saç ekimi fiyatları da bu konuda karar verilmesini etkiler. İlk olarak bu işlemlerin nasıl uygulandığının detaylı olarak bilinmesi gerekir. 

FUE Tekniği Nedir? 

FUE tekniğinin net ismi, Foliküler Ünite Ekstraksiyonu manasındadır. Mutlaka bu konuda uzman bir hekim tarafından uygulanması gerekir. Saç köklerinden greft toplama tekniği uygulanır. Tekrar saç ekimi yapılırken, greftler de ekilir. Bu şekilde bir tekniktir ev etkilidir. Bu yöntem için hastanın uygunluğu ve doktorun önerisi çok önemlidir.  Herhangi bir sorun görülmezse, pratik bir şekilde uygulanabilir.  Hastanın da bu işlemi onaylaması gerekir. 

Operasyona İlk olarak, ekim yapılacak kişinin saçlarının kısaltılması gerekir. Çok kısa bir saç kalması yeterlidir. Saç ekilecek bölgenin  lokal anestezi yöntemi ile uyuşturulması gerekir. Greftin anlamı saç folüküllerin de bulunan, küçük dokulardır. Bir kök olabildiği gibi, bir kaç tane kök de olabilir. Eğer FUE tekniği uygulanırken, profesyonel bir uygulama yapılamazsa, saç ekimi yanlış yapılabilir yani açı olarak yanlış olabilir. Bundan dolayı greftler zarar görebilir ve ekim başarılı bir sonuç vermez. Bu hastayı hem maddi olarak, hem de manevi olarak zarara sokar.  Saç ekiminin hızlı bir şekilde uygulanması gerekir. Eğer çok bekletilirse, kısa bir şekilde köklerin ölümü gerçekleşir. Uzmanların saç köklerini beklettiği özel bir sıvı vardır. Burada 6-7 saat yaşayabilirler. Anestezi uygulandıktan sonra, kök kanallarının açılması gerekir. Küçük mikro iğnelerle kökler, bu kanallara yerleştirilir. FUE yöntemi, net olarak bu şekilde uygulanır. 

++-030.jpg

DHI Tekniği Nedir? 

Direct Hazır İmplantation olarak adlandırılan DHI saç ekimi yöntemi, FUE yöntemi ile benzerdir. Bir çeşididir de denilebilir. Greft, aynı teknikle toplanır. Farklı olan kısım, saç ekimi işleminin yapılmasıdır. DHI yöntemi, son teknolojik yöntemlerden biridir. Tüm saç ekim işlemlerinden farkı, Choi Implanter uygulaması ile Ekim yapılmasıdır. Saç ekim fiyatları da merak edilen konular arasında yer alır.  İstanbul saç ekimi fiyatları ekonomik ve herkese hitap edecek şekilde belirlenir. İki işlem arasındaki farkları ve fiyatların bilinmesi gerekir.

FUE Tekniği Ve DHI Tekniği Arasındaki Farklar Nelerdir? 

  • İki teknik arasında ki en büyük fark, uygulamalarının farklı olmasıdır. 
  • DHI tekniği ile bir seansta  en fazla 2500 greft ekilebilir. FUE tekniğinde ise en fazla 4500 greft ekimi vardır.
  • FUE tekniği uygulanan hastalar daha geç iyileşir m DHI tekniğinde iyileşme süresi daha kısadır. Kanama gibi sorunlarla karşılaşılmaz.
  • DHI ekiminde saç kökleri sık olarak ekilir. FUE yöntemi, daha geniş bir bölgeyi kapsar.
  • FUE uygulaması yapılırken, saçın traş edilmesi gereklidir. DHI yöntemi sadece ekimin yapılacağı bölgenin kısaltılması ile yapılır. 
  • DHI daha pahalı bir yöntemdir çünkü özel bir işlem uygulanır. Bir kişi değil, bir kaç kişi tarafından yapılır. FUE yönteminin maliyeti daha düşüktür.
  • FUE işlemi en fazla 8 saatte biter. DHI yönteminde süre daha uzundur. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.