FUT, DHI, FUE saç ekimi teknikleri nelerdir? İstanbul’daki en iyi saç ekim merkezi?

FUT, DHI, FUE saç ekimi teknikleri nelerdir? İstanbul’daki en iyi saç ekim merkezi?

Günümüzde saç dökülmesi her yaştan insanın yaşayabileceği genel bir sorun. Hadi gelin bu sorunun çözümüne birlikte bakalım.

Saç dökülmesi; genetik faktörler, hormonal bozukluklar, stres ve sağlıksız yaşamdan kaynaklı olabiliyor. Araştırmalara göre stresli yaşam ve vitamin eksikliği saç dökülmelerinin artmasına neden oluyor. Sağlıklı beslenmek, kötü alışkanlıklardan uzak durmak, spor yapmak ve stresten uzak durmak gibi yaşam tarzınızda yaptığınız olumlu değişiklikler saç dökülmesini azaltsa da maalesef dökülen saçları geri getirmiyor.

Ancak özgüveninizi geri kazanmanın bir yolu var

Eğer saç dökülmeniz azalmıyor, aynada gördüğünüz görüntü artık hoşunuza gitmiyorsa bu sorunun en kesin çözümü saç ekimi yaptırmak olabilir. Peki hangi saç ekimi tekniği sizin için en uygun olur?

Gelin kısaca saç ekimi tekniklerini inceleyelim.

1- FUT (Foliküler Ünite Transplantasyonu) Tekniği

FUT saç ekimi tekniği, saç ekiminde kullanılan en eski tekniktir. Bu teknikte donör bölge kesilerek saçlı deri çıkartılır, kesilen derideki saç kökleri toplanıp ihtiyaç duyulan bölgede açılan kesiklerin arasına ekilir. Bu teknikte iyileşme zor olduğundan günümüzde pek tercih edilmemektedir.

2- FUE (Foliküler Ünite Ekstraksiyonu) Tekniği

FUE saç ekimi tekniği FUT’a göre daha güncel bir teknik olup, cerrahi işlem gerektirmez. Ense bölgesinden (donör bölge) toplanan greftler (kıl kökleri) özel ortamda muhafaza edilerek kanal açma aşamasına geçilir. Bu aşamada, saç ekiminin yapılacağı alana ince ve dikey kesikler halinde kanallar açılır ve kökler kanallara yerleştirilir. Bu teknikte kanallar dikey kesikler halinde açıldığından sık bir ekim yapılamaz ve operasyon sonrası yoğun ve doğal bir görünüm oluşmaz.

3- Safir Perkutan (FUE) Tekniği

Safir FUE (Safir Perkutan) saç ekim tekniği diğer tekniklere göre daha modern bir tekniktir. Greft toplama süreci FUE saç ekimi tekniğiyle neredeyse aynıdır. Bu tekniğin en temel farkı kanal açma aşamasında kullanılan özel safir uçlu bıçaklardır. Bu safir uçlu bıçaklarla açılan kanallar 3 boyutlu olduğundan daha yoğun sonuçlar elde etmek mümkündür.

4- DHI (Direct Hair Implantation) Tekniği

DHI saç ekimi tekniği daha çok seyrek saçları sıklaştırmak için kullanılan bir teknik olup, FUE tekniğinde olduğu gibi donör bölgeden greftler toplanır ancak toplanan bu greftler CHOI adı verilen kalem içine yerleştirilerek kanal açma ve yerleştirme işlemi aynı anda yapılır.

5- PRP Tedavisi

PRP tedavisi, zayıf ve seyrek saçları olan hastalar için yapılan bir işlemdir. Bu uygulamada hastanın kendi kanı alınır, özel bir tüpün içine konulur. Kanın içindeki maddeler ayrıştırıldıktan sonra elde edilen zengin plazma kafa bölgesinde ihtiyaç duyulan bölgeye uygulanır.
istanbul.jpg
İstanbul Vita Saç Ekimi

İstanbul saç ekimi konusunda global anlamda önemli bir yere sahiptir. Öyle ki, tüm dünyadaki kişilerce saç ekimi denildiğinde akla gelen ilk ülke olma özelliğine bile sahiptir. Ancak iyi bir saç ekimi hizmeti almak için kaliteli bir saç ekimi merkezine gitmeniz gerekmektedir. İstanbul Vita saç ekim merkezi hasta odaklı hizmet anlayışı, kaliteli sağlık hizmetleri ile Ataşehir saç ekim merkezleri arasında benzerlerinden ayrılıp üst düzey bir saç ekimi hizmeti sunmaktadır. 15 yıllık tecrübesi ve uzman kadrosu ile İstanbul Vita saç ekim merkezi 2021 yılının en iyi saç ekim merkezi seçilerek büyük bir başarı kazanmıştır.

Doktorlarımız

Saç ekimi operasyonları Dr. Özge Miray Gültekin, Dr. Mustafa Ayhan Balcı ve uzman ekibiyle birlikte gerçekleştirir.

Dr. Özge Miray Gültekin, 2013 yılında Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirmiş, ardından saç ekimiyle ilgili Dünya’da ve Avrupa’da birçok eğitim ve konferansa katılmıştır. Alanında 6 yıllık tecrübesi ile safir perkütan teknolojisini en iyi kullanan doktorlar arasındadır.

Dr. Mustafa Ayhan Balcı, eğitimini Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde bitirdikten sonra Almanya, Fransa, ABD gibi saç ekimi sektörün öncüsü birçok ülkede seminer ve konferanslara katılarak Medikal Turizm alanında kendini geliştirmiştir. Aynı zamanda bu alanda birçok saç ekimi uzmanı yetiştirip saç ekimi alanının Türkiye’de büyümesine yardımcı olmuştur.

odul.jpg
İstanbulVita tarafından sağlanan ekstra hizmetler

⦁ Ücretsiz saç analizi ve detaylı tavsiye
⦁ Gerekli olduğu takdirde transfer ve otel konaklama olanakları sağlanır.
⦁ Saç ekimi sonrası 1 yıl boyunca saçın gelişim süreci takip edilir
⦁ Operasyon sonrası ekilen saçlara %99 dökülmeme garantisi verilir.
⦁ Operasyon sonrası gerekli tüm ilaçlar verilir.

Saç Ekimi Fiyatları Hakkında

Saç ekimi fiyatları kişiye bağlı bir değişken olduğundan web sitemizdeki isim ve telefon numarasını doldurup uzman doktorumuzun kişisel analizini ve size özel greft fiyatını alabilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.