Futbol maçı tribünlerinde Yeşil'in fotoğrafını açtılar

Futbol maçı tribünlerinde Yeşil'in fotoğrafını açtılar

Bursa'da ısınmak için sahaya çıkan Amedspor oyuncularına, Bursaspor oyuncuları ve taraftarları saldırdı.

Amedspor, Bursaspor’la oynayacağı deplasman maçına dakikalar kala saldırıya uğradı. 14.00'te başlayacak olan maç öncesi Amedspor sahaya çıktığı sırada çok sayıda kişi de sahaya inip Amedsporlulara saldırmaya başladı. Paylaşılan görüntülerde, tribünlerden yabancı maddelerin Amedsporlu oyunculara atıldığı, Bursasporlu oyuncuların da Amedsporluların üzerine yürüdüğü görülüyor.

58074.jpg

Tribünlerde ayrıca 1990’larda faili meçhul cinayetlerle özdeşleşmiş beyaz Toros model arabanın ve Yeşil lakaplı istihbaratçı Mahmut Yıldırım’ın pankartları açıldı.

Diyarbakır'ın futbol kulübü olan Amedspor'a yönelik ırkçı söylemler karşılaşma öncesi tepkilere neden olmuştu.

Amedspor oyuncularının kaldığı oteli öğrenen çok sayıda kişi otelin önüne gelerek slogan attı ve mehter marşı çaldı. Diğer yandan otelin önünde çok sayıda meşalenin yanı sıra, alev ve ses saçan patlayıcıların patlatılması dikkat çekti.

Karşılaşma öncesi taraftarlar Amedspor'a yönelik olarak çağrıda bulunmuştu. HDP'li Garo Paylan çağrıların tehlikeli boyuta ulaştığına dikkat çekmişti.

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Amedspor’a karşı Bursa’da dün gece geç saatlere kadar süren ırkçı gösterileri engellemeyen Valinin bugünkü maçtaki güvenliği sağlayacağından ciddi şüphe duyuyorum. Aklı selim bir yetkili kaldıysa göreve çağırıyorum" diye seslenmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.