Galatasaray 2-1 Trabzonspor

Galatasaray 2-1 Trabzonspor

Süper Lig'de lider Galatasaray evinde Trabzonspor'u konuk etti.

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftası dev bir karşılaşmaya sahne oldu. Galatasaray, sahasında Trabzonspor ile kozlarını paylaştığı maçı 2-1'lik skorla kazanmayı başardı.

Şampiyonluk yarışındaki rakipleri Medipol Başakşehir ve Beşiktaş'ın kazandığı haftada hata yapmayan Fatih Terim önderliğindeki Sarı-Kırmızılı takım, puanını 57'ye yükseltip liderliğini sürdürdü.

Bu sezon inişli-çıkışlı bir performans ortaya koyan Rıza Çalımbay komutasındaki Bordo-Mavili ekip ise bu kez rakibine karşı koyamadı ve evine eli boş döndü.

Cim Bom'a galibiyeti getiren golleri Sofiane Feghouli ve Bafetimbi Gomis filelere gönderdi. Trabzon'un golünü ise Juraj Kucka attı.

Tempolu başlayan maçın 6. dakikasında sol kanattan gelişen Trabzonspor atağında Abdulkadir yerden ortaladı ama içerde kimse dokunamadı.

Karşılaşmanın 7. dakikasında Galatasaray üstünlüğü yakaladı. Abdulkadir'in savunmadan çıkarken kaptırdığı topu Mariano arka direğe gönderdi, Feghouli ise ağları havalandırıp takımını öne geçirdi: 1-0.

Müsabakanın 16. dakikasında Galatasaray bir kez daha gole yaklaştı. Hızlı gelişen atakta sağ kanattan Mariano ortaladı, Trabzonspor savunması topu uzaklaştırdı.

Maçın 17. dakikasında ceza sahası içinde topla buluşan Gomis'in vuruşu savunmadan döndü. Pozisyonu takip eden Selçuk İnan vuruşunu yaptı, top yan ağlarda kaldı

Dakika 23'te gelişen Trabzonspor atağında sağ çaprazdan Burak Yılmaz direğin dibine vuruşunu yaptı, kaleci Muslera gole izin vermedi.

Mücadelenin 30. dakikasında Belhanda ceza sahasının hemen dışından şansını denedi, top kaleci Onur'da kaldı.

Karşılaşmanın ilk 45 dakikalık bölümü Galatasaray'ın 1-0'lık üstünlüğü ile noktalandı

Mücadelenin 52. dakikasında Trabzonspor gole yaklaştı. Sosa'nın pasıyla savunmanın arkasına sarkan Yusuf'un vuruşunda Muslera kalesini gole kapattı.

Rıza Çalımbay, 56. dakikada cesur bir değişikliğe gitti. Savunmacı Hubocan oyundan alınırken, yerine giren isim forvet N'Doye oldu.

Dakika 61'de Bafetimbi Gomis farkı ikiye çıkardı. Okay Yokuşlu'yu top kaybına zorlayan Fransız yıldız ceza sahasına girip topu kaleci Onur'un üzerinden aşırdı ve skoru 2-0 yaptı.

Galatasaraylı taraftarlar, Sarı-Kırmızılı takım paslaşırken 'Oley' tezahüratı yapmaya başladı. 69'ncu dakikadaki Galatasaray atağında ceza sahası içinde topla buluşan Feghouli gelişine vurdu ama hedefi tutturamadı.

Maçın 76. dakikasında Galatasaray hızlı çıktı. Sol kanatta topu taşıyan Garry Rodrigues, sağda boş konumdaki Feghouli'yi gördü ve pasını gönderdi. Defansın arkasına sarkan Gomis topla buluştu ama hakem ofsayt kararı verdi.

Müsabakanın 78. dalikasında kaleyi karşıdan gören pozisyonda Feghouli sert vurdu, köşeye giden topu kaleci Onur harika çıkardı.

Karşılaşmanın 83. dakikasında kaleyi sol çaprazdan gören pozisyonda Belhanda vuruşunu yaptı, kaleci Onur kurtardı.

Dakika 90+2'de Kucka, tam orta sahadan yaptığı akıl dolu vuruşla Muslera'yı avladı ve skoru 2-1'e getirdi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.