Galaxy S10 parmak izi tarayıcısı ile oldukça iddialı geliyor!

Galaxy S10 parmak izi tarayıcısı ile oldukça iddialı geliyor!

Samsung‘un bir sonraki amiral gemisi olacak olan Galaxy S10 hakkında yeni detaylar gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Bugün paylaşılan raporla birlikte Galaxy S10 parmak izi tarayıcısı hakkında önemli detaylar paylaşıldı.

Samsung, Galaxy S10 ile birlikte ekrandan parmak izi okuma teknolojine geçecek. Kullanıcılara sunulacak olan bu yenilik hakkında paylaşılan raporlara bakacak olursak, Samsung‘un bu konuda alanının en iyisi olacağı iddia ediliyor.

Raporda, ekrana gömülü parmak izi teknolojisinin biyometrik değil ultrasonik sensörler içereceği belirtildi. Ultrasonik sensörler sayesinde daha hızlı ve güvenli bir parmak izi tarayıcısı deneyimini kullanıcılarına yaşatacak olan Samsung, bu konuda tüm dikkatleri üzerine çekmeyi hedefliyor.

Galaxy S10 parmak izi tarayıcısı
Qualcomm’un geliştireceği üçüncü nesil sensörleri ile gelecek olan Galaxy S10 parmak izi tarayıcısı, piyasadaki rakiplerine nazaran daha hızlı çalışacak. Ultrasonik sensörler sayesinde, her türlü koşulda rahatlıkla çalışabilecek olan parmak izi tarayıcısı, güvenlik konusunda da oldukça ön plana çıkmakta. Ayrıca ortaya çıkan bir diğer rapora göreyse, Samsung‘un piyasaya süreceği yeni orta segment telefonlarında da ekrana gömülü parmak izi okuma teknolojine sahip olacağını görmekteyiz.

Hatırlayacağınız üzere Samsung geçtiğimiz aylarda, Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Marka Ofisi’ne ekrana gömülü parmak izi tarayıcısı konusunda patent başvurusunda bulunmuştu. Yapılan başvuruda, akıllı telefonun ekranın bir bölgesinde bulunan ve parmak izi gibi biyometrik bilgileri okuyan biyometrik sensörler içerir ibaresi yer almıştı.

Raporda, Galaxy S10 ve S10 Plus modelleri parmak izini tek bir nokta yerine ekranın çeşitli noktalarından okuyabileceği de belirtilmişti.  Aşağıdan Galaxy S10 parmak izi tarayıcısı teknolojinin nasıl çalıştığını gösteren şemayı inceleyebilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.