Galaxy S9 güncellemesi batarya sorunuyla geldi!

Galaxy S9 güncellemesi batarya sorunuyla geldi!

Geçtiğimiz günlerde Samsung, beklenenden erken davranarak Galaxy S9 ve Galaxy S9+ modelleri için Android Pie güncellemesini kullanıma sundu.

S9 ve S9+ üzerinde ‘G960FXXU2CRLI’ ve ‘G965FXXU2CRLI’ adıyla gelen Android Pie güncellemesi,  çok daha akıcı bir deneyim sunmasının yanı sıra, One UI arayüzü ile beraber sunuluyordu. Ancak Galaxy S9 güncellemesi batarya sorununu da beraberinde getirmiş gibi gözüküyor.

Teknik olarak ‘kararlı‘ bir sürüm olarak yayınlanan Pie güncellemesi, yine de tamamen hatasız bir sürüm değil. Şu an için bataryanın hızlı bir şekilde boşalması dışında büyük bir sorun ortaya çıkmadı. Ancak bu sorunun da kullanıcılar açısından gayet önemli olduğunu belirtmemiz lazım.

Samsung, uzun bir süredir akıllı telefonlarda batarya problemi yaşamıyordu. Bu konuda biraz oturmuş bir sistem yürüttüklerini söylemek mümkün. Yine de Samsung’un geçtiğimiz aylarda Gear modellerinin batarya sorunu yüzünden başı bir miktar ağrımıştı. Birkaç ay süren hata sonrası bu konu hakkında çalışmalar yapılmış ve güncelleme ile sorun düzelmişti.

Bazı kulllanıcıların yayınladığı raporlara göre Galaxy S9’un şarjı birkaç saniye içinde yüzde 10‘dan yüzde 5‘e iniyordu. Bu durum Pie güncellemesi sonrası oluşmaya başlamıştı. İlk bakışta arkada çalışan uygulamalardan olduğu sanılsa da, işin aslının bu olmadığı anlaşıldı. Şu an için bu sorunun tam kaynağı hala bilinmiyor. Yeterli sayıda kullanıcı bu durumu rapor ederse, Samsung global çapta bir inceleme başlatabilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.