Gantep Mutfak Zanaatları sosyal sorumluluk projeleriyle takdir topluyor

Gantep Mutfak Zanaatları sosyal sorumluluk projeleriyle takdir topluyor

İzmir’in Bayraklı ilçesinde bulunan Gantep Mutfak Zanaatları isimli restoran sosyal sorumluluk projeleriyle takdir topluyor.

İzmir depreminde çevre sakinlerinin ve kurtarma ekiplerinin ikinci sığınağı olan restoran Ramazan’da da kurduğu iftar çadırında günde 550 kişiye ücretsiz olarak iftar yemeği verdi. Gantep Mutfak Zanaatları’nın sahibi ve Ustası Hasan Kılıç adeta yardım kuruluşu gibi çalışarak İzmirlilerin büyük sevgisini kazandı.

whatsapp-image-2022-05-12-at-14-21-46-1.jpeg

Bayraklı ilçesinde yer alan Gantep Mutfak Zanaatları isimli restoran, İzmir’de yaşanan ve büyük yıkıma neden olan 30 Ekim depreminden yaklaşık 5 ay önce hizmete açıldı. Gaziantep lezzetlerini İzmirlilerle buluşturan Hasan Kılıç (37), 2020 Mayıs ayında mekanını açtıktan 5 ay sonra tüm Türkiye’yi yasa boğan İzmir depremi yaşandı. İzmir depreminin simgesi Ayda bebeğin kurtarıldığı ve 36 kişiye mezar olan Rıza Bey Apartmanı’na komşu restoran deprem zamanı adeta Kızılay gibi çalıştı. Hasan Kılıç restoranın kapılarını çevre sakinlerine ve kurtarma ekiplerine sonuna kadar açtı. Gantep Mutfak Zanaatları adeta depremzedelerin ikinci evi haline geldi. Depremzedelere ve enkazda çalışan kurtarma ekiplerine, güvenlik güçlerine 8 gün boyunca ücretsiz yemek veren mekan, depremzedelerin yaralarına merhem oldu. Hasan Kılıç ve 55 kişilik ekibi depremden hemen sonra işi bırakıp Rıza Bey Apartmanı’nın enkazına koştu. Enkazdan 8 kişiyi çıkarmayı başaran Kılıç ve çalışanlarının kurtardığı vatandaşlardan 7’si hayata tutunurken, bir kişi ise yaşamını yitirdi.

whatsapp-image-2022-05-12-at-14-21-46.jpeg

RAMAZAN’DA HER GÜN 550 KİŞİYE ÜCRETSİZ İFTAR YEMEĞİ

Paylaşmayı ve insanlara yardım etmeyi çok seven Hasan Kılıç, Ramazan ayında da yeni bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Restoranın karşısına kurulan iftar çadırında her gün 550 kişiye ücretsiz iftar yemeği verildi. Uzun kuyrukların oluştuğu iftar çadırına gelen İzmirliler, Hasan Kılıç’a teşekkür etti.

PAYLAŞTIKÇA BEREKET ARTAR

Tüm yemekleri bizzat kendisinin hazırladığını söyleyen Hasan Kılıç, "İnsanların hayır duasını almak çok güzel bir duygu. Allah razı olsun demeleri bile yeterli. Ekmeğimizi, yemeğimizi insanlarla paylaştıkça bereketimiz artıyor. Dün ve bugün olduğu gibi gelecekte de sosyal sorumluluk projelerimize devam edeceğiz” diye konuştu.

whatsapp-image-2022-05-12-at-14-21-47-1.jpeg

12 AY BOYUNCA KİMSESİZLER MASAMIZ VAR

Mekanlarına ‘karnım aç’ diyerek gelen kimseyi kapıdan çevirmediklerini anlatan Kılıç, “Maddi durumu yetersiz vatandaşlarımıza da kapımız her zaman açık. Sadece Ramazan ayında değil 12 ay boyunca hizmet verdiğimiz kimsesizler masamız var. Kapımızı çalan ihtiyaç sahiplerine paket olarak yemek hazırlayıp veriyoruz. Bugüne kadar kimseyi kapıdan çevirmedik” dedi. Manavgat yangınına da bir günlük cirolarını bağışladıklarını söyleyen Kılıç, “Bir günlük ciromuzu yangın bölgesine bağışladık. Bir günlük ciromuzun karşılığında bin 200 çift ayakkabı, gıda malzemesi, deterjan gibi ürünler aldık. Kendi tuttuğumuz kamyon ile yangın bölgesine gönderdik. Bu tür sosyal sorumluluk projelerini önemsiyoruz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.