GARİP BİR 12 EYLÜL!

GARİP BİR 12 EYLÜL!

Ali Eyce yazdı; Garip Bir 12 Eylül!

Bugünü tarihine giriş yaparken akşamdan başladı, sosyal medya üzerinden 12 Eylül 1980 darbesine atıflar, sonuçlarına eleştiriler ve Türkiye’nin geleceğine dair umutlu sözler.

Ne gariptir ki, aynı dakikalarda bugün 12 Eylül okulların açıldığı gün olduğu için bir başka sosyal medya akımı üzerinden de Türkiye’nin gençleri ve gelecekleri için umut dolu, temenni dolu güzel sözler paylaşıldı.

Eğitim şart dediklerini en iyi zaman, zamanlama gösteriyor.

Türkiye’de ekonomik, siyasi ve sosyal anlamda çok bedeller ödediğimiz 12 Eylül 1980 tarihlerini ergen bir genç olarak yaşadığım için hafızamda çok ama çok karmaşık sorular oldu her zaman.

Bir yanım siyasetin sokağa silahla indiği, insanların ve özellikle gençlerin birbirlerini öldürmek için köşe bucak birbirlerini kolladığı zamanları hatırlarken, diğer yanım bu kargaşanın son bulması amacıyla askerlerin o sokakları kesip, insanların özgürlüklerini kısıtlayıp, doğru ve yanlışı birbirine karıştırıp, güya ülkenin geleceğini kurtarmak adına, ülkenin düzenini korumaktan çıkıp, yeni bir askeri düzen yarattığını hatırladı.

Neresinden baksanız iki ucu da yanlışlar ve doğrular olan bir hatırlama.

Gençlerin birbirini öldürmesinin önüne geçebilmek için siyasetçileri tutuklamadan, siyasetin içindeki çatışmayı engellemek için ülke yönetimine el koymadan yani darbe yapmadan bu gerçekleşebilir miydi?

Türkiye Cumhuriyeti’nin içerde ve dışarda her anlamda korumak ve kollamak görevini yürüten silahlı unsurların, korumak ve kollamayı yönetmek olarak düşünmeli miydi?

Huzuru, sükûneti, adaleti, asayişi sağlamanız gereken yerde sağlayamadığınız için çare darbe yapmak mıdır?

12 Eylül Darbesi çok soru bıraktığı gibi çok da sorun bıraktı güzelim ülkemizde.

Hala o dönemden kalmak yasalarla ilgili siyasetçilerin yoğun çalışmalar yapıyorlar.

Darbenin, tek taraflı, kısıtlayıcı, yasaklayıcı mantığını yıkmaya çalışıyorlar.

İşte böyle bir günde bir de Türkiye’nin geleceğin çocuklarımız, gençlerimiz okula başlayınca insanın aklına onlara öğretilecek en güzel şey bağımsız Türkiye’de özgürce yaşama olduğunu öğretmek olduğunu düşündüm.

Çocuklarımız, gençlerimiz çok ama çalışkan şekilde Türkiye’nin geleceğine hazırlanıyorlar.

Bize düşen ülkelerine, özgürlüklerine sahip çıkmanın yolunun demokrasi olduğunu, hukuk olduğunu en iyi şekilde öğretmek.

İyi bir eğitim ve öğretim yılı olsun.

Herkese iyi haftalar diliyorum.


Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.