Gastrit, ülser ve hazımsızlığa iyi geliyor!

Gastrit, ülser ve hazımsızlığa iyi geliyor!

Bazı yiyeceklerin şekil olarak insan vücudundaki organlara benzediğini biliyor muydunuz? İnsan vücudundaki belirli organlara benzeyen bu yiyeceklerin tek özelliği ise bununla sınırlı değil

Şekilleri ile vücudumuzdaki organlara benzeyen yiyecekler aynı zamanda benzedikleri organa iyi gelen yanları ile de dikkat çekiyor. Şekil olarak benzediği organ üzerinde etkisi olan bu yiyecekleri sizler için derledik, işte süper güce sahip 8 etkili yiyecek…
 

Avokado rahim ağzı kanserini engelliyor

Görünüş olarak rahime benzeyen avokado rahim ağzı kanserine karşı etkili olan yiyeceklerden birisi. Avokadonun benzerliği bununla da sınırlı değil. Bir avokadonun olgunlaşması için tıpki anne karnındaki bir bebek gibi 9 ay beklemesi gerekiyor
 

Ceviz beyin sağlığını geliştiriyor

Görünümü ile beyne benzeyen ceviz beyin sağlığını korumasının yanı sıra hafızayı da geliştiriyor. Dış kabuğu ise beyni koruyan kafatası ile benzer niteliklere sahip.
 

Domates kalp sağlığınızı koruyor

İkiye kesilmiş bir domatesin kalbe benzediğini fark ettiniz mi? İçeriğinde likopen isimli antioksidanın yanı sıra lif, vitamin gibi besinler barındıran domates tam bir kalp dostu.
 

Zencefil mide sorunlarını önlüyor

Mideye benzeyen görünümü ile dikkat çeken zencefil hazımsızlık, kusma, mide bulantısı ve gaz gibi problemlere iyi geliyor. Bunların yanı sıra gastrit tedavisinde de kullanabileceğiniz zencefil mide sorunları olan kişiler için oldukça ideal bir seçim olabilir.
 

Kereviz kemikleri güçlendiriyor 

İçeriğinde silisyum isimli bir maddeyi barındıran kereviz kemikleri güçlendiren bir özelliğe sahip. Romatizma,  romatoid artrit ve kemik erimesi gibi kemik hastalıklarını da önleyen kerevizi düzenli olarak tüketebilirsiniz.
 

Patlıcan ve armut rahim kanserine karşı etkili

Rahime benzeyen besinlerden bir diğeri ise patlıcan ve armut. Hormonal dengeyi düzenleyen  bu yiyecekler rahim kanserine karşı oldukça etkili.
 

Havuç göz sağlığını koruyor

İçerdiği beta karoten sayesinde göz sağlığını koruyan havuç özellikle kadınları göz tansiyonuna karşı koruyan bir etkiye sahip. İnsan vücudunda A vitaminine dönüşen beta karoten göz kuruluğunu önleyerek gözlerin nemli kalmasını da sağlıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.