Gastronomi Dünyasndan 800 Misafir ile Kıbrıs'ta Biz Bize Gastronomi

Gastronomi Dünyasndan 800 Misafir ile Kıbrıs'ta Biz Bize Gastronomi

Biz Bize Gastronomi etkinliği için bu yıl ilk buluşma Kıbrıs Kaya Artemis Otel’de Öztiryakiler ve Ekol Food ortak çalışması ve 800 misafirin katılımı ile 15-17 Ocak 2017 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Biz Bize Gastronomi kapsamında düzenlenen bu görkemli organizasyonda, İstanbul, İzmit, Sakarya, İzmir, Marmaris, Samsun, Trabzon, Ordu, Ankara, Diyarbakır, Adana, Mersin, Gaziantep, Trakya, Bodrum, Antalya ve Fethiye’deki otel ve restoran şefleri, satın alma görevlileri ve işletme sahiplerinin yanı sıra Kıbrıs’ın hemen hemen tüm otellerinden katılım ile toplam 800 kişi ağırlandı.

3 gün süren etkinlikte, dünya mutfağından örneklerin hazırlanıp tadıldığı workshoplar gerçekleştirildi. Öztiryakiler tarafından kurulan 7 istasyon mutfağında EKOL FOOD tarafından ithal edilen 7 farklı dünya mutfağının lezzetleri yine EKOL FOOD’ un yiyecek operasyon yöneticisi Barış Sönmez Işık kontrolünde, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin yetenekli 15 öğrencisinin çalışmasıyla hazırlanıp sunuldu. Türk, İtalyan, Hint, Meksika, Uzakdoğu, Thai, Coffee & Pattiserie olmak üzere 20’den fazla çeşit ürün tadımı yapıldı. Ekol Food Pazarlama Müdürü Bahar Gülbeyaz’ın açılış konuşmasının ardından Food in Life Gastronomi Genel Yayın Yönetmeni Gökmen Sözen moderatörlüğünde, Öztiryakiler Murahhas Üyesi olan Sn.Tahsin Öztiryaki ve Ekol Food yönetim kurulu başkanı Sn. Önder Bilen’in konuşmaları ile devam etti. 


Tüm katılımcılara minnetlerini sunarak sözlerine başlayan Tahsin Öztiryaki konuşmasına 1930 lu yıllarda Gerede de bakırcılık ile başlayan aile mesleğinin 1958 yılındaki resmi firma kuruluşu ve bugüne kadar ki gelişim süreç ve tarihçesinden bahsederek devam etti. sektörle daima iç içe olduklarını ve etkinliklerinde aktif rol alıp destek verdiklerini ve sektörün dünyaya açılımını desteklediklerini belirtti. 2015 yılında sektöründe bir ilke imza atarak Ar-Ge merkezini kurduklarını ve bu merkezden çıkan onlarca yeni ürünün 2016 sonundaki fuarlarda sektörle buluştuğunu anlattı. 


Biz Bize gastronominin oturumuna devam eden Önder Bilen, tüm şef arkadaşlarına ve misafirlerine teşekkür mesajından sonra uzun zamandır bu projenin akıllarında olduğunu, Tahsin Bey ile tanışıp enerji ve sinerjilerinin tutması ile kısa zamanda projenin gerçekleştiğini belirtti. Dünyadan önemli markaların Türkiye distribütörü olduklarını ve Dünya Gastronomisini takip edip ürün ithal ettiklerini belirten Önder Bilen ayrıca ihracat yolunda önemli adımlar attıklarının da altını çizdi. Sıfır sermaye ile Porçini mantarından günümüze uzanan Ekol Food hikayesini animasyon video ile anlatılan ve sınıf arkadaşlarının onun için hazırladıkları videoyu da ilk kez sahnede izleyen Önder Bilen sahneye çıkan Mengen Aşçılık Lisesi 1995 yılı mezunu sınıf arkadaşları ile birlikte duygusal ve keyifli anlar yaşandı..


Daha sonra Ekol Food Kurumsal Şefi Barış Sönmez Işık: ‘’Ekol Food olarak Türkiye’den ve dünya mutfağından en lezzetli ürünleri müşterilerimizle buluşturuyoruz’’ dedi. Işık, Ekol Food’un sunmuş olduğu lezzetli peynirleri makarna yapımını gösteren videoları Biz Bize Gastronomi katılımcılarına sunup tanıttı.

“Az ve Öz Yemek Çok Önemli” 

Etkinlikler çerçevesinde söz alan İç hastalıkları uzmanı Osman Müftüoğlu: ‘’Huzurlu, keyifli ve uzun bir hayat için az ve öz yemek çok önemli. Özellikle 40 yaşından sonra havası ve suyu temiz bir yerde yaşamak, lokmaları azaltıp küçültmek; adımları çoğaltıp büyütmek gerek. Yavaş yemek ve hızlı yürümek de sağlıklı yaşam da esas’’ dedi. Ardından Bilge Adam kurumunun uzman eğitmenlerinden Utku Çankaya’nın, sosyal medya etkili kullanma eğitimi merakla ve ilgiyle takip edildi.


 Ayrıca Gökmen Sözen ile ustalarla söyleşiler bölümüne “bir duayenin hikayesi” konulu söyleşisine konuk olan Niyazi Çapraz söyleşi sonrasında ayakta alkışlandı. Diğer söyleşilerinde ise Türkiye’nin önemli lezzet duraklarından Edirne’nin efsane lezzeti ciğerin en önemli yeri Ciğerci Niyazi ile Karadeniz’in efsanelerinden Liman Lokantasını anlatan İsmail Reyhanoğlu konuk olarak sektöre ilişkin ortak kanaati işin başında durmak gerektiği ve işini severek yapanın başarı getireceği yönünde oldu.


“Muhteşem Eğlence ile Gala Gecesi”
Etkinliğin Gala Yemeğinde Mustafa Keser sahne alarak sahnedeki performansı ile tüm misafirlere eğlenceli saatler yaşattı.


Etkinliğin amacı ile ilgili olarak belirtildiği gibi tüm şefler, satın alma görevlileri ve sektör temsilcileri bir araya geldi, birebir sohbet etme fırsatı buldu ve fikir paylaşımları gerçekleştirildi. Etkinlik sonunda katılımcı olan tüm misafirler, organizasyonun, ismi gibi biz bize samimi ve oldukça sıcak geçtiği ve gastronomi sektöründe bu çapta ilk buluşma ve son derecede başarılı olduğu kanaatindeydi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.