“Gauguin Hiç Gelmeyecek” sanatseverlerle buluştu

“Gauguin Hiç Gelmeyecek” sanatseverlerle buluştu

Geçtiğimiz ay Urla'da açtığı “Paryalar” sergisi ile sanatseverlerin dikkatini çeken ressam Burçak Güner Gölgeli 2. kişisel sergisiyle İzmirli sanatseverlerle bir araya geldi.

Burçak Güner Gölgeli'nin 2. kişisel sergisi “Gauguin Hiç Gelmeyecek” Çetin Emeç Sanat Galerisi'nde açıldı. Serginin bir kaç yüzyıldır değişmeyen bir hikayenin öz eleştirisi olduğunu söyleyen Burçak Güner Gölgeli, “Gauguin hiç gelmeyecek, tipik bir dramın nerede olursanız olun değişemeyeceği bir sonuçtur” dedi. Serginin Van Gogh – Gauguin ilişkisi üzerinden sanatsal bir eleştiri olduğunun altını çizen Gölgeli, “Van Gogh, Gauguin’i bekler. Büyük bir saygı ile olanaklarını hazırlar. Resimler yapar. Bir okul kurma hayali vardır. Gerçeğe dokunan bir okul. Gauguin geldiğinde ise başka bir pratikle yüzleşir. İki sanatçının uyumsuzluğu bir felaketle sonuçlanır. Pazarın oturmuş endüstrisi bu yemeği, önümüze ısıtıp ısıtıp koymakta. Aslında buna benzer yüzlerce hikaye var. Özneler değişse de konu hep aynı” diye konuştu.

“Gauguin Hiç Gelmeyecek” sergisinin öncvelikle bir özeleştiri sergisi olduğunu dile getiren Gölgeli, sözlerini şöyle sürdürdü; “Kimsenin gelmediği bir hazırlığın, gelebilecek olanın da haberi olmayan bir sergi… Okulundan tutun da, kırtasiyecisini, yerel kalsa da şimdilik tanıdığım müzmin İzmir’in sergi mekanları içindeki boş beleş sanat tarihçilerini ve en önemlisi kendi çabalarımı eleştirmek için açtım bu sergiyi. Belki de tüm bunlar benim yanılgım. Kim bilir gelmeyeceğini düşündüğüm herkes bu sergiyi ziyaret eder ve ben tüm yargılarımı yıkıp yeniden inşa etmek zorunda kalırım.”

Burçak Güner Gölgeli'nin “Gauguin Hiç Gelmeyecek” sergisi 28 Eylül'e kadar Çetin Emeç Sanat Galeri'sinde görülebilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.