Gayrimenkul piyasasında hareketlilik yaşanıyor

Gayrimenkul piyasasında hareketlilik yaşanıyor

Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı (GHO) Kurucusu Hasan Can Çalgır, yatırımcıların da her dönem olduğu gibi gayrimenkule ilgi göstermeye devam ettiğini söyledi.

Yaşanan depreme rağmen gayrimenkule olan talebin canlı olduğunu kaydeden Hasan Can Çalgır, döviz, altın ve coin piyasalarında aradığını bulamayan yatırımcıların, güvenilir liman olarak gayrimenkule yöneldiğini dile getirdi.

Türkiye genelindeki GHO ofislerinin sayısının artmaya devam ettiğini ve hedeflerini büyüttüklerini belirten Hasan Can Çalgır, şunları söyledi: “İzmir merkezli bir firma olarak Türkiye genelinde yeni ofislerle hizmet ağımızı genişletiyoruz. Son olarak Ankara Çankaya, Fethiye, Buca ve Bornova ofislerimizi açarak 33 şubeye ulaştık. 2023 yıl sonunda 50 ofis hedefimize ulaşmak için görüşmelerimiz devam ediyor. Şu anda GHO çatısı altında 150 danışmanla hizmet veriyoruz. Yıl sonunda bu rakamı da 250'ye yükselteceğiz.”

hasan-can-calgir.jpeg

GAYRİMENKUL GÜVENİLİR YATIRIM ARACI

Enflasyon nedeniyle inşaat arsa ve personel maliyetlerinin yükseldiğine dikkat çeken Hasan Can Çalgır, sözlerine şöyle devam etti: “Konutta fiyat artışı devam edecek. Önümüzde bir seçim var. Sonuç ne olursa olsun gayrimenkule olan ilgi de fiyatlar da artmaya devam edecek. Burada altını çizmem gerekir ki; asıl ihtiyaç sahiplerinden daha çok lüks konuta ilgi gösterenler daha fazla. Satılık ev, arsa ve ticari alanlar ilgi görüyor. Toprağa olan yatırım da çok arttı. Artık imar vasfı olmayan tarla ve bahçe statüsündeki araziler bile talep görüyor. İnsanlar farklı konut alternatiflerine de yöneliyor. Şu anda gözde konut tiplerinden olan Tiny House (küçük ev) üreten Piccolavita markasının satışını da gerçekleştiriyoruz. Gayrimenkule olan talep, güvenilir bir yatırım olarak görüldüğü için güncelliğini koruyor.”

YURT DIŞINDA DA GHO OFİSLERİ AÇACAĞIZ

Türk yatırımcısının farklı ülkelerdeki fırsatları da değerlendirmek istediğini kaydeden Çalgır, “Hem yurt içi hem de yurt dışına yönelik satış faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. GHO olarak zaten yurt dışı fuarlara katılıyor ve Avrupa'ya yönelik yeni bağlantılar kuruyorduk. Hatta kısa süre önce Kuzey Kıbrıstaki önemli gayrimenkul projelerini gezerek incelemelerde bulunduk. GHO olarak Kıbrıs, Amerika ve İngiltere'de gayrimenkul konusunda hizmet veriyoruz. Çünkü Türk yatırımcılar yurt dışına da ilgi gösteriyor ve yatırım fırsatlarını değerlendirmek için bizlere danışıyor. Orta vadede yurt dışında da master franchiselarla GHO ofislerimizi kurmak istiyoruz” ifadesini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.