Gayrimenkul sektöründeki değişim konuşuldu

Gayrimenkul sektöründeki değişim konuşuldu

Alsancak Rotary Kulübü’nün bu haftaki toplantısının konuşmacı konuğu GİSP Yönetim Kurulu Üyesi ve Egemall Gayrimenkul Geliştirme A.Ş. Genel Müdürü Şükrü Cem Akçay oldu.

“Gayrimenkul Geliştirmeye Farklı Bir Bakış” konulu sunumuyla Şükrü Cem Akçay gerek kentleşmede gerekse bir yatırım aracı olarak gayrimenkul yatırımının nasıl yönetilmesi gerektiği konusunu tüm yönleriyle ele aldı.

İzmir Alsancak Rotary Kulübü artan nüfus, hızlı ve düzensiz yapılaşma ve pandeminin de etkisiyle şehirlerden küçük yerlere göçün önemine dikkat çekmek amacıyla oluşturduğu gündeminde, GİSP (Gayrimenkul için Strateji Platformu) Yönetim Kurulu Üyesi ve İzmir Başkanı aynı zamanda Egemall Gayrimenkul Geliştirme A.Ş. Genel Müdürü Şükrü Cem Akçay’ı konuk etti.

“Gayrimenkul Sektörüne Farklı Bir Bakış” konulu sunumuyla gayrimenkul ve gayrimenkul geliştirme konularını değerlendiren Akçay, “Gayrimenkul; gelir getiren, bir güvence aracı olarak kullanılabilen, kendinden kaynaklanan bir değeri olan, uzun süreli bir yatırım aracıdır. Bu, tarih boyunca böyle olmuştur. Geliştirme ise çok disiplinli bir kavramdır. Planlama, mühendislik, mimari, inşaat, matematik, istatistik, kentsel dönüşüm, ekonomi, finansman, hukuk gibi farklı alanlardan uzmanlar biraraya getirilerek sektörün geleceğinin şekillenmesi gerekir. Geliştirme sonrası yapılar yalnızca fiziki yapılar olarak görülmemeli, aynı zamanda sosyolojik boyutları ile bir bütün olarak kabul edilmelidir. Doğa ile uyumlu, doğal temelli çözümler ile ekolojik yıkımı sona erdirecek yeni bir kentleşme modelinin hep birlikte geliştirilmesi gerektiği düşüncesindeyim” dedi.

foto-1-sukru-cem-akcay-aysegul-kurtel.jpg

Yenilikçi kentsel tarım ve dikey tarım uygulamalarına, tinyhouse, agro turizm, eko turizm, ghostkitchen, tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği, şaraphane kavramlarında gayrimenkul geliştirmeye farklı bir bakış açısıyla dikkat çeken Akçay, “Gerek kırsal ve gerekse kentsel alanlardaki dönüşümler ve yenilemeler hassas bir şekilde ele alınmalı ve başta geliştirme olmak üzere ilgili tüm disiplinlerde konularında uzman kişilerce özenle yürütülmelidir.” şeklinde konuştu.

“İzmir, Göç ve Yapılaşmada İstanbul gibi Olmasın…”

İzmir’in son denemde aldığı aşırı göç ve buna bağlı olarak konut fiyatlarındaki hızlı artışa da dikkat çeken GİSP İzmir Başkanı Şükrü Cem Akçay, “Söz konusu kentsel yeniden yapılanma süreçlerinin yıkıcı sonuçlarını en ağır şekilde yaşayan İstanbul’a bakarak ki burada GİSP’in tecrübesi çok önemlidir; kentsel ayrışma, doğal ve yapılı çevre üzerinde oluşabilecek tahribatın taşıdığı riskler dikkate alınmalı ve bu farkındalık ile aklın ve bilimin ışığında, kamu yararı odaklı, tam anlamıyla denetlenen, yapıcı ve adil kentsel politikalar ile stratejiler üretebilmenin yolları aranmalıdır.” diye konuştu. Bu bağlamda GİSP ve GİSP İzmir Grubu’nun çalışmalarına da değinen Akçay, “Gayrimenkul İçin Strateji Platformu (GİSP)’in temel amacı gayrimenkul alanındaki tartışma ortamına katkı yapmak ve sektörü geliştirmeye yönelik somut sonuçlar üretilmesini sağlamaktır. Gayrimenkul paydaşları arasında fikir alışverişinin artması, sektörün geleceğinin öngörülmesi, bu öngörüler doğrultusunda muhtemel etkilerin tahmin edilmesi, üyeler ve sektör temsilcileri için işbirliği alanlarının genişletilmesi konularında çalışır.”diye konuştu.

Kulüp üyelerinin sorularıyla devam eden toplantı sonunda Alsancak Rotary Kulübü Başkanı Ayşegül Kurtel verdiği çok değerli bilgiler için Akçay’a teşekkür ederek adına Ege Orman Vakfı’ndan fidan bağışında bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum