Gazeteci Akyol Son Yolculuğuna Uğurlandı

Gazeteci Akyol Son Yolculuğuna Uğurlandı

Ödemiş Kökenli Gazeteci Kürşat Akyol 51 yaşında hayatını kaybetti.

1967 yıllında İzmir doğan Kürşat Akyol, 30 yılı üzerinde gazetecilik mesleğini yürüten Akyol, mesleğe Günaydın gazetesinde başladı. Akyol gazetecilik hayatında sırasıyla Günaydın, Cumhuriyet, Radikal, Evrensel ve Karşı gazetelerinin yanında Kanal 6 televizyonu ile BBC Türkçe Servisi’nde çalıştı.
 İzmir Bornova Anadolu Lisesi 1987 mezunu olan Akyol, öğretim hayatını İstanbul Üniversitesi İletişim fakültesinde devam etti. Akyol uzun süredir kanser rahatsızlığı ile mücadele ediyordu. Akyol tedavisini sürdürdüğü sırada Ödemiş’e defnedilmek istediğini belirtmiş bunun üzerine yakınları Akyol’un vasiyetini yerine getirmek için cenazesini Ödemiş’e getirdi. Akyol’u dün İkindi namazına müteakip büyük camide kılınan  cenaze namazı sonrasında  Ahrandı mezarlığında toprağa verildi. Akyol’un cenazesine basın camiasından çok sayıda arkadaşı ve yakınları katıldı.
Kürşat Akyol emekli bankacı ve CHP Ödemiş İlçe Teşkilatı üyesi Memduh Ceylan’ın kuzeni. Aktif bir gazetecilik yaşamı  olan Kürşat Akyol  basın hayatında Beyaz Saray, Çin ve dünyanın bir çok yerinde, savaşlarda, uluslararası zirveler katılarak  gazetecilik  görevini sürdürdü. Yaser Arafat, Mihail Gorbaçov, Lech Walesa’dan ,Ebulfez Elçibey ,Aliya İzzetbegoviç’e, dönemin önde gelen pek çok lideriyle özel röportajları yapan Akyol, Türkiye’de ağırlıklı olarak dış politika, Kürt sorunu ve insan hakları konuları üzerinde çalıştı. Akyol’un arkadaşları  tabutunun üstüne kalem bıraktılar.
 
Haber : Ayşe Akyüz  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.